Cestoviny s tuniakom a paradajkami

Cestoviny s tuniakom a paradajkami

Rýchlovku, akou sú cestoviny s tuniakom a paradajkami, si môžete dopriať na obed alebo na večeru, aj keď nemáte dostatok času na varenie. Ich príprava zaberie iba niekoľko minút a zvládnu ju aj kuchári začiatočníci.

Ingrediencie

  • 300 gtenké cestoviny linguine

  • soľ

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa nakrájaná na drobno

  • 8 kssušené paradajky

  • 80 gčierne olivy bez kôstky

  • 400 gparadajková passata

  • 160 gtuniak vo vlastnej šťave

  • 1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)

  • 150 gmini syr mozzarella

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a precedíme ich. Približne 150 ml vody z nich si odložíme.

  2. V hrnci na oleji speníme cibuľu a pridáme na kúsky nakrájané sušené paradajky a olivy. Na chvíľku orestujeme, primiešame passatu, vodu z cestovín, precedeného tuniaka, natrhané lístky bazalky a varíme 5 minút. Podľa chuti osolíme.

  3. Do tuniakovej zmesi vmiešame cestoviny a mozzarellu, premiešame a pri podávaní ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.