Cestoviny s tuniakom a paradajkami
Rýchlovku, akou sú cestoviny s tuniakom a paradajkami, si môžete dopriať na obed alebo na večeru, aj keď nemáte dostatok času na varenie. Ich príprava zaberie iba niekoľko minút a zvládnu ju aj kuchári začiatočníci.
Ingrediencie
300 gtenké cestoviny linguine
soľ
2 PLolivový olej
1 kscibuľa nakrájaná na drobno
8 kssušené paradajky
80 gčierne olivy bez kôstky
400 gparadajková passata
160 gtuniak vo vlastnej šťave
1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)
150 gmini syr mozzarella
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a precedíme ich. Približne 150 ml vody z nich si odložíme.
V hrnci na oleji speníme cibuľu a pridáme na kúsky nakrájané sušené paradajky a olivy. Na chvíľku orestujeme, primiešame passatu, vodu z cestovín, precedeného tuniaka, natrhané lístky bazalky a varíme 5 minút. Podľa chuti osolíme.
Do tuniakovej zmesi vmiešame cestoviny a mozzarellu, premiešame a pri podávaní ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre