Cestoviny so slávkami a slaninou
Ak máte radi cestoviny, nový recept do zbierky určite privítate s radosťou. Cestoviny so slávkami a slaninou vás prekvapia jednoduchou prípravou a jemne pikantnou chuťou z chilli papričky. Nepotrebujete poznať žiadne triky, len poctivé varenie z chutných surovín.
Ingrediencie
400 gšpagety
1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať
3 ksšalotka
4 strúčikycesnaku
150 gslanina
200 gcherry paradajky
2 kschilli papričky
800 gslávky
150 gmaslo
2 PLolivový olej
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
200 mlsuché biele víno
1/4 zväzokčerstvá bazalka
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale al dente, precedíme, necháme odkvapkať a potom pokvapkáme olivovým olejom.
Nasekáme petržlenovú vňať, šalotku, cesnak a slaninu na kocky, paradajky na štvrtiny a chilli papričku na kolieska.
Slaninu nakrájame na drobné kocky a opečieme ich na nepriľnavej panvici. Preložíme na savý papier a necháme vsiaknuť prebytočný tuk.
Slávky dôkladne očistíme, potom ich umyjeme, precedíme a necháme poriadne odkvapkať. Na rozohriatom masle a olivovom oleji speníme šalotku a cesnak.
Potom pridáme slávky, chilli papričku a petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme, zalejeme vínom, prikryjeme pokrievkou a dusíme 5 minút.
Pridáme cestoviny, prehrejeme, posypeme sekanými paradajkami, bazalkou a orestovanou slaninou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre