Cestoviny zapečené so slaninou
V prípade, keď vám bude chýbať čas alebo inšpirácia na varenie, spomeňte si na cestoviny zapečené so slaninou. Sú rýchle, absolútne nenáročné, ale to neznamená, že to nie je dokonalé jedlo. Pre milovníkov tradičných chutí sú ako stvorené. Ideálne na obed alebo na večeru a dokážete ich pripraviť aj v obmedzených kuchynských podmienkach.
Ingrediencie
500 gcestoviny
100 gslanina
250 gcherry paradajky
200 gstrúhaný syr
soľ
mleté čierne korenie
200 ml33 % smotana na šľahanie
150 gsmotanový tavený syr
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ich a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na pásiky a opečieme na panvici, kým nezíska zlatistú farbu. Paradajky umyjeme a prepolíme.
Do väčšej zapekacej misy nasypeme uvarené cestoviny, pridáme slaninu, paradajky, syr (časť si odložíme na posypanie), osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Všetko zalejeme smotanou zmiešanou so syrom a posypeme zvyšným syrom. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre