Cestoviny zapečené so slaninou

Cestoviny zapečené so slaninou

V prípade, keď vám bude chýbať čas alebo inšpirácia na varenie, spomeňte si na cestoviny zapečené so slaninou. Sú rýchle, absolútne nenáročné, ale to neznamená, že to nie je dokonalé jedlo. Pre milovníkov tradičných chutí sú ako stvorené. Ideálne na obed alebo na večeru a dokážete ich pripraviť aj v obmedzených kuchynských podmienkach.

Ingrediencie

  • 500 gcestoviny

  • 100 gslanina

  • 250 gcherry paradajky

  • 200 gstrúhaný syr

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • 150 gsmotanový tavený syr

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ich a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na pásiky a opečieme na panvici, kým nezíska zlatistú farbu. Paradajky umyjeme a prepolíme.

  2. Do väčšej zapekacej misy nasypeme uvarené cestoviny, pridáme slaninu, paradajky, syr (časť si odložíme na posypanie), osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

  3. Všetko zalejeme smotanou zmiešanou so syrom a posypeme zvyšným syrom. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.