Chrumkavé zemiakové placky

Zdroj: Shutterstock

Chrumkavé zemiakové placky

Vraciate sa z dovolenky a rozmýšľate, čo by ste navarili? Čo takto obľúbená klasika, ktorou nikdy nič nepokazíte?

Ingrediencie

  • 9 kszemiaky (najlepšie sú staré)

  • 5 strúčikcesnak

  • 2 ksvajcia

  • strúhanka podľa potreby

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • sušený majorán

  • mletá rasca

  • olej

Cesnakový dip

  • kyslá smotana

  • cesnak

  • soľ

  • limetková šťava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na najväčšom strúhadle na „slíže“. Necháme postáť a zlejeme prebytočnú vodu.

  2. Primiešame pretlačený cesnak a vajcia, dochutíme korením a soľou.

  3. Pridávame strúhanku podľa potreby tak, aby sme vytvorili mierne husté cesto, ktoré sa nám bude dobre vrstviť na panvicu.

  4. Necháme poriadne zohriať olej a lyžicou vytvarujeme placky.

  5. Opekáme z oboch strán, kým kraje nezozlatnú.

Cesnakový dip

  1. Dip si urobíme tak, že zmiešame kyslú smotanu s cesnakom podľa chuti, dosolíme a ochutíme limetkovou šťavou.

  2. Placky môžeme podávať ozdobené čerstvými bylinkami.

  3. Náš tip: Pre bezlepkovú verziu použite kukuričnú strúhanku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
Slovensko
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.