Zdroj: Shutterstock
Chrumkavé zemiakové placky
Vraciate sa z dovolenky a rozmýšľate, čo by ste navarili? Čo takto obľúbená klasika, ktorou nikdy nič nepokazíte?
Ingrediencie
9 kszemiaky (najlepšie sú staré)
5 strúčikcesnak
2 ksvajcia
strúhanka podľa potreby
soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán
mletá rasca
olej
Cesnakový dip
kyslá smotana
cesnak
soľ
limetková šťava
Postup
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na najväčšom strúhadle na „slíže“. Necháme postáť a zlejeme prebytočnú vodu.
Primiešame pretlačený cesnak a vajcia, dochutíme korením a soľou.
Pridávame strúhanku podľa potreby tak, aby sme vytvorili mierne husté cesto, ktoré sa nám bude dobre vrstviť na panvicu.
Necháme poriadne zohriať olej a lyžicou vytvarujeme placky.
Opekáme z oboch strán, kým kraje nezozlatnú.
Cesnakový dip
Dip si urobíme tak, že zmiešame kyslú smotanu s cesnakom podľa chuti, dosolíme a ochutíme limetkovou šťavou.
Placky môžeme podávať ozdobené čerstvými bylinkami.
Náš tip: Pre bezlepkovú verziu použite kukuričnú strúhanku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre