Cibuľová marmeláda
Cibuľová marmeláda môže ako slovné spojenie znieť divne, ale keď ju raz pripravíte a ochutnáte, nebudete si bez nej vedieť predstaviť kúsok čerstvého a chrumkavého pečiva. Skaramelizovaná cibuľka sa skvele prepojí s vínom, chilli papričkou a estragónom a spoločne vytvoria chuť inšpirovanú Francúzskom. Aj preto by ste ju mali ochutnať.
Rozpis na 2 poháre (objem 300 ml)
1000 gčervená cibuľa
4 PLolivový olej
140 gtrstinový cukor
100 mlčervený vínny ocot
400 mlčervené víno
soľ
mleté čierne korenie
2 kschilli papričky
čerstvý estragon
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania restujeme asi 8 minút.
Potom prisypeme cukor a restujeme ďalších 8 minút, pokým cukor neskaramelizuje. Prilejeme vínny ocot a keď sa odparí, zalejeme zmes vínom, osolíme, okoreníme ju a na miernom plameni varíme 20 minút.
Keď je cibuľová marmeláda takmer hotová, pridáme nakrájané chilli papričky a lístky estragónu otrhané od vetvičiek. Marmeládu odstavíme, naplníme ňou čisté poháre, uzavrieme ich a otočíme hore dnom. Takto ich necháme vychladnúť. Môžeme podávať so syrom a bagetou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre