Cibuľová marmeláda

Cibuľová marmeláda

Cibuľová marmeláda môže ako slovné spojenie znieť divne, ale keď ju raz pripravíte a ochutnáte, nebudete si bez nej vedieť predstaviť kúsok čerstvého a chrumkavého pečiva. Skaramelizovaná cibuľka sa skvele prepojí s vínom, chilli papričkou a estragónom a spoločne vytvoria chuť inšpirovanú Francúzskom. Aj preto by ste ju mali ochutnať.

Rozpis na 2 poháre (objem 300 ml)

  • 1000 gčervená cibuľa

  • 4 PLolivový olej

  • 140 gtrstinový cukor

  • 100 mlčervený vínny ocot

  • 400 mlčervené víno

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 kschilli papričky

  • čerstvý estragon

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania restujeme asi 8 minút.

  2. Potom prisypeme cukor a restujeme ďalších 8 minút, pokým cukor neskaramelizuje. Prilejeme vínny ocot a keď sa odparí, zalejeme zmes vínom, osolíme, okoreníme ju a na miernom plameni varíme 20 minút.

  3. Keď je cibuľová marmeláda takmer hotová, pridáme nakrájané chilli papričky a lístky estragónu otrhané od vetvičiek. Marmeládu odstavíme, naplníme ňou čisté poháre, uzavrieme ich a otočíme hore dnom. Takto ich necháme vychladnúť. Môžeme podávať so syrom a bagetou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Bezmäsité jedlá
Francúzsko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.