Cibuľové uzlíky s bylinkami a olivami

Cibuľové uzlíky s bylinkami a olivami

Voňavé cibuľové uzlíky s olivami majú v podstate jednoduchú prípravu. Len im musíte dať čas na kysnutie, vďaka ktorému bude cesto nadýchané a jemné. Doplnky môžete pridať aj obľúbený druh syra, ale rovnako dobre budú uzlíky chutiť aj bez neho.

Ingrediencie

  • 300 ghladká múka

  • 200 gcelozrnná špaldová múka

  • 20 gčerstvé droždie

  • 1 ČLkrupicový cukor

  • 250 mlmlieko

  • 5 PLolivový olej na potretie

  • 1 ČLsoľ na dochutenie

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 1 ksveľká červená cibuľa

  • 3 PLnasekané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, rozmarín...)

  • 100 gzelené olivy

Postup

  1. V mise zmiešame oba druhy múky, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Zasypeme cukrom, prilejeme 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame. Zakryjeme utierkou a necháme vzísť kvások.

  2. Potom do misy pridáme 4 lyžice oleja, soľ, zvyšné mlieko a najemno nakrájané jarné cibuľky. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme ľahko potreté olejom kysnúť v teple ešte aspoň 60 minút.

  3. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme do zlatista na panvici s lyžicou oleja. Pridáme bylinky a olivy pokrájané najemno. Zmes ochutíme soľou a necháme vychladnúť.

  4. Vykysnuté cesto prepracujeme rukami a rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Pokrájame ho na trojuholníčky, ktoré potrieme cibuľovou náplňou. Zrolujeme ich od najdlhšej strany a voľné cípy zauzlíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 až 20 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.