Cibuľové uzlíky s bylinkami a olivami
Voňavé cibuľové uzlíky s olivami majú v podstate jednoduchú prípravu. Len im musíte dať čas na kysnutie, vďaka ktorému bude cesto nadýchané a jemné. Doplnky môžete pridať aj obľúbený druh syra, ale rovnako dobre budú uzlíky chutiť aj bez neho.
Ingrediencie
300 ghladká múka
200 gcelozrnná špaldová múka
20 gčerstvé droždie
1 ČLkrupicový cukor
250 mlmlieko
5 PLolivový olej na potretie
1 ČLsoľ na dochutenie
2 ksjarná cibuľka
1 ksveľká červená cibuľa
3 PLnasekané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, rozmarín...)
100 gzelené olivy
Postup
V mise zmiešame oba druhy múky, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Zasypeme cukrom, prilejeme 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame. Zakryjeme utierkou a necháme vzísť kvások.
Potom do misy pridáme 4 lyžice oleja, soľ, zvyšné mlieko a najemno nakrájané jarné cibuľky. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme ľahko potreté olejom kysnúť v teple ešte aspoň 60 minút.
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme do zlatista na panvici s lyžicou oleja. Pridáme bylinky a olivy pokrájané najemno. Zmes ochutíme soľou a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto prepracujeme rukami a rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Pokrájame ho na trojuholníčky, ktoré potrieme cibuľovou náplňou. Zrolujeme ich od najdlhšej strany a voľné cípy zauzlíme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 až 20 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre