Čokoládová torta s banánmi
Tento recept si nebudete chcieť nechať iba pre seba. Čokoládová torta s banánmi poteší každého milovníka sladkostí, pretože je plná čokolády, ale aj mascarpone a smotany. Neobávajte sa receptu, vôbec nie je zložitý. Podrobný návod nájdete v postupe práce.
Na korpus
200 gmaslo
200 gpráškový cukor
4 ksvajcia
1 štipkasoľ
250 ghladká múka
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
1 ČLmletá škorica
3 kszrelý banán
tuk na vymazanie formy
polohrubá múka na vysypanie
Na krém
250 gmascarpone
50 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
200 ghorká čokoláda
200 ml40 % smotana na šľahanie
Na dokončenie
50 gčokoládové hoblinky
50 gsušený banán (lupienky)
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami do peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh. Obe hmoty spojíme a vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a škoricou. Nakoniec vmiešame roztlačené banány.
Hotové cesto rozdelíme na 3 diely a naplníme do troch tortových foriem s priemerom 22 cm vymazaných tukom a vysypaných múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo formách a vyklopíme.
Mascarpone zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a vmiešame mascarpone. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky vychladiť. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a zmiešame s čokoládovým mascarpone.
Hotový krém rozdelíme na 3 diely. Dva diely použijeme na zostavenie torty. Potom tortu po obvode a na povrchu potrieme, spodný okraj torty obalíme v čokoládových hoblinkách a ozdobíme kolieskami banánu. Zvyšný krém naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a na povrch nastriekame pusinky. Ozdobíme kolieskami sušeného banánu a hoblinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre