Čokoládová torta s čučoriedkami a jahodami

Zdroj: Shutterstock

Čokoládová torta s čučoriedkami a jahodami

Osviežujúca čokoládová-ovocná torta, ktorá poteší nielen oslávenca, ale aj akúkoľvek návštevu. Vďaka rýchlej príprave si ju môžete urobiť kedykoľvek!

Ingrediencie

  • 125 gmaslo

  • 125 gkryštálový cukor

  • 220 ghorká čokoláda

  • 5 ksvajcia

  • 80 gkakao

  • 125 gčerstvé jahody

  • 125 gčučoriedky

  • marhuľový lekvár na potretie torty

Príprava korpusu

  1. Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť a pridáme 2 žĺtka rozmiešané s kakaom.

  2. 5 bielok vyšľaháme s cukrom a obe zmesi ručne zmiešame.

  3. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.

  4. Pečieme v rúre rozohriatej na 165 °C asi 45 minút.

Zdobenie

  1. Tortu necháme vychladnúť, potrieme ju marhuľovým džemom, ozdobíme jahodami, čučoriedkami a dáme do chladničky vychladnúť.

Ohodnoťte recept
Zákusky
Chuťovky
Torty
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.