Zdroj: Shutterstock
Čokoládová torta s čučoriedkami a jahodami
Osviežujúca čokoládová-ovocná torta, ktorá poteší nielen oslávenca, ale aj akúkoľvek návštevu. Vďaka rýchlej príprave si ju môžete urobiť kedykoľvek!
Ingrediencie
125 gmaslo
125 gkryštálový cukor
220 ghorká čokoláda
5 ksvajcia
80 gkakao
125 gčerstvé jahody
125 gčučoriedky
marhuľový lekvár na potretie torty
Príprava korpusu
Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť a pridáme 2 žĺtka rozmiešané s kakaom.
5 bielok vyšľaháme s cukrom a obe zmesi ručne zmiešame.
Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Pečieme v rúre rozohriatej na 165 °C asi 45 minút.
Zdobenie
Tortu necháme vychladnúť, potrieme ju marhuľovým džemom, ozdobíme jahodami, čučoriedkami a dáme do chladničky vychladnúť.
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre