Čokoládovo-tvarohová roláda s banánom

Čokoládovo-tvarohová roláda s banánom

Dezert to nie je len sladká bodka na záver. Je to tiež spôsob, ako rýchlo prilákať k stolu svojich najbližších. Upečte im čokoládovo-tvarohovú roládu s banánom a uvidíte, že zmizne o malú chvíľu. Je to vlastne jednoduchá roláda s nadýchaným krémom a plnená banánom. Obľúbi si ju naozaj každý.

Na korpus

  • 3 ksvajcia

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 80 gkrupicový cukor

  • 80 ghladká múka

  • 20 gkakao

Na náplň

  • 150 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor

  • 200 gmäkký tvaroh v kocke

  • 3 ksbanán

Na dokončenie

  • 60 gčokoláda

  • 20 mlsmotana na šľahanie

  • maliny na ozdobenie

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do hustej peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom dotuha. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku s kakaom. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 8 minút.

  2. Po upečení zoberieme z horúceho plechu a necháme vychladnúť na papieri. Po vychladnutí papier opatrne odtrhneme a preložíme korpus na čistý papier na pečenie. Zmäknuté maslo utreme s cukrom, postupne za stáleho šľahania pridáme tvaroh a vyšľaháme do peny.

  3. Povrch korpusu potrieme krémom. Na krém položíme olúpané banány a pomocou papiera stočíme do rolády. Roládu necháme zabalenú v papieri a uložíme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí rozbalíme z papiera a nastrúhame 20 g čokolády.

  4. Zvyšnú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli si smotanou. Rozpustenou čokoládou potrieme povrch rolády, potom ju posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chlade. Po stuhnutí nakrájame na rezy a ozdobíme malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.