Čokoládovo-tvarohová roláda s banánom
Dezert to nie je len sladká bodka na záver. Je to tiež spôsob, ako rýchlo prilákať k stolu svojich najbližších. Upečte im čokoládovo-tvarohovú roládu s banánom a uvidíte, že zmizne o malú chvíľu. Je to vlastne jednoduchá roláda s nadýchaným krémom a plnená banánom. Obľúbi si ju naozaj každý.
Na korpus
3 ksvajcia
1 balenievanilkový cukor
80 gkrupicový cukor
80 ghladká múka
20 gkakao
Na náplň
150 gmaslo
100 gpráškový cukor
200 gmäkký tvaroh v kocke
3 ksbanán
Na dokončenie
60 gčokoláda
20 mlsmotana na šľahanie
maliny na ozdobenie
Postup
Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do hustej peny. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom dotuha. Potom obe hmoty zľahka spojíme a vmiešame preosiatu múku s kakaom. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 8 minút.
Po upečení zoberieme z horúceho plechu a necháme vychladnúť na papieri. Po vychladnutí papier opatrne odtrhneme a preložíme korpus na čistý papier na pečenie. Zmäknuté maslo utreme s cukrom, postupne za stáleho šľahania pridáme tvaroh a vyšľaháme do peny.
Povrch korpusu potrieme krémom. Na krém položíme olúpané banány a pomocou papiera stočíme do rolády. Roládu necháme zabalenú v papieri a uložíme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí rozbalíme z papiera a nastrúhame 20 g čokolády.
Zvyšnú čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli si smotanou. Rozpustenou čokoládou potrieme povrch rolády, potom ju posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chlade. Po stuhnutí nakrájame na rezy a ozdobíme malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre