Čokoládový koláč s vanilkovým tvarohom
Kombinácia čokolády alebo kakaa a tvarohu patrí k obľúbeným a tradičným spojeniam, ktoré sa dajú využiť vo viacerých koláčoch. Čokoládový koláč s vanilkovým krémom upečiete jednoducho a dokonca aj celkom rýchlo. Ak chcete plnku pripraviť v inej príchuti, môžete vyskúšať inú príchuť extraktu alebo použiť hotový ochutený tvaroh.
Na cesto
160 ghladká múka
50 gkakao
1/2 ČLjedlá sóda
1 štipkasoľ
2 ksvajcia
150 gkrupicový cukor
50 grastlinný olej
200 gkyslá smotana
Na náplň
250 gtučný tvaroh vo vaničke
50 gkrupicový cukor
1 ksvajce
1 ČLvanilkový extrakt
práškový cukor na posypanie
Postup
Preosiatu múku zmiešame s kakaom, soľou a jedlou sódou. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pozvoľna zašľaháme olej. Striedavo pridávame zmes múky a kyslej smotany.
Cesto rozotrieme do vymazanej koláčovej formy s priemerom 22 cm. Všetky suroviny na náplň vymiešame do hladka a náplň lyžicou nanesieme do špirály na pripravené kakaové cesto.
Pečieme pri 170 °C asi 30 až 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre