Čokoládový koláč s vanilkovým tvarohom

Čokoládový koláč s vanilkovým tvarohom

Kombinácia čokolády alebo kakaa a tvarohu patrí k obľúbeným a tradičným spojeniam, ktoré sa dajú využiť vo viacerých koláčoch. Čokoládový koláč s vanilkovým krémom upečiete jednoducho a dokonca aj celkom rýchlo. Ak chcete plnku pripraviť v inej príchuti, môžete vyskúšať inú príchuť extraktu alebo použiť hotový ochutený tvaroh.

Na cesto

  • 160 ghladká múka

  • 50 gkakao

  • 1/2 ČLjedlá sóda

  • 1 štipkasoľ

  • 2 ksvajcia

  • 150 gkrupicový cukor

  • 50 grastlinný olej

  • 200 gkyslá smotana

Na náplň

  • 250 gtučný tvaroh vo vaničke

  • 50 gkrupicový cukor

  • 1 ksvajce

  • 1 ČLvanilkový extrakt

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Preosiatu múku zmiešame s kakaom, soľou a jedlou sódou. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pozvoľna zašľaháme olej. Striedavo pridávame zmes múky a kyslej smotany.

  2. Cesto rozotrieme do vymazanej koláčovej formy s priemerom 22 cm. Všetky suroviny na náplň vymiešame do hladka a náplň lyžicou nanesieme do špirály na pripravené kakaové cesto.

  3. Pečieme pri 170 °C asi 30 až 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. Pred podávaním pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.