Cordon bleu so šalátom
Vedeli ste, že cordon blue vo francúzštine znamená modrá stuha? Vyznamenávali sa ňou významné osobnosti za mimoriadne činy v histórii. Dnes toto pomenovanie poznáme ako obľúbené jedlo, a niet sa čomu čudovať. Šťavnaté mäso plnené syrom a vysmažené v chrumkavom trojobale, to je kombinácia, ktorá nesklame.
Ingrediencie
4 kskuracie prsia rezne
100 gtvrdý syr
100 gšunka na plátky
soľ
mleté čierne korenie
1 ksvajce
200 mlmlieko
hladká múka na obalenie
strúhanka na obalenie
rastlinný olej na smaženie
listový šalát
rukola
cherry paradajky
citrón k servírovaniu
Postup
Do očisteného mäsa urobíme ostrým nožom otvor, vložíme do neho tvrdý syr obalený šunkou a zo všetkých strán mäso osolíme a okoreníme.
Vajcia rozšľaháme s mliekom a pripravené mäso obalíme v múke, vajciach a nakoniec v strúhanke.
Pripravené mäso postupne smažíme vo vyššej vrstve oleja do zlatista. Šalátové listy zmiešame s rukolou a nakrájanými paradajkami. Podávame so šalátom a kúskom citróna. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre