Cordon bleu so šalátom

Cordon bleu so šalátom

Vedeli ste, že cordon blue vo francúzštine znamená modrá stuha? Vyznamenávali sa ňou významné osobnosti za mimoriadne činy v histórii. Dnes toto pomenovanie poznáme ako obľúbené jedlo, a niet sa čomu čudovať. Šťavnaté mäso plnené syrom a vysmažené v chrumkavom trojobale, to je kombinácia, ktorá nesklame.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie prsia rezne

  • 100 gtvrdý syr

  • 100 gšunka na plátky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksvajce

  • 200 mlmlieko

  • hladká múka na obalenie

  • strúhanka na obalenie

  • rastlinný olej na smaženie

  • listový šalát

  • rukola

  • cherry paradajky

  • citrón k servírovaniu

Postup

  1. Do očisteného mäsa urobíme ostrým nožom otvor, vložíme do neho tvrdý syr obalený šunkou a zo všetkých strán mäso osolíme a okoreníme.

  2. Vajcia rozšľaháme s mliekom a pripravené mäso obalíme v múke, vajciach a nakoniec v strúhanke.

  3. Pripravené mäso postupne smažíme vo vyššej vrstve oleja do zlatista. Šalátové listy zmiešame s rukolou a nakrájanými paradajkami. Podávame so šalátom a kúskom citróna. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Šaláty
Mäsité jedlá
Francúzsko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.