Cuketová polievka s hráškom a kukuricou
Cuketová polievka s hráškom a kukuricou má výnimočnú chuť, môžete ju variť celé leto a vôbec vám nezovšednie. Krémová konzistencia je ozdobená, ale aj dochutená, chrumkavými a restovanými kukuričnými zrnami. Môžete tak využiť bohatú cuketovú úrodu a aj iné plody zo svojej záhrady.
Ingrediencie
50 gšalotka
100 gzemiaky
200 gcuketa
5 PLolivový olej
600 mlzeleninový vývar
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
200 ghrášok
150 ml33 % smotana na šľahanie
1 kskukuričné klasy
klíčky na ozdobenie
Postup
Šalotku a zemiaky očistíme, cuketu umyjeme. Šalotku nakrájame nadrobno, zemiaky s cuketou na kocky.
Na rozpálenom oleji orestujeme najskôr šalotku, po približne 3 minútach pridáme zemiaky a po chvíli ešte zeleninu zalejeme vývarom. Pridáme soľ a korenie a necháme približne 20 minút povariť.
Potom pridáme cuketu s hráškom a všetko spoločne varíme ešte 10 minút. Polievku nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme smotanou.
Z kukurice odkrojíme zrná a orestujeme ich na troche oleja. Hotovú polievku pokvapkáme olivovým olejom, ozdobíme klíčkami a podávame ju s restovanou kukuricou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre