Cuketová polievka s hráškom a kukuricou

Cuketová polievka s hráškom a kukuricou

Cuketová polievka s hráškom a kukuricou má výnimočnú chuť, môžete ju variť celé leto a vôbec vám nezovšednie. Krémová konzistencia je ozdobená, ale aj dochutená, chrumkavými a restovanými kukuričnými zrnami. Môžete tak využiť bohatú cuketovú úrodu a aj iné plody zo svojej záhrady.

Ingrediencie

  • 50 gšalotka

  • 100 gzemiaky

  • 200 gcuketa

  • 5 PLolivový olej

  • 600 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 200 ghrášok

  • 150 ml33 % smotana na šľahanie

  • 1 kskukuričné klasy

  • klíčky na ozdobenie

Postup

  1. Šalotku a zemiaky očistíme, cuketu umyjeme. Šalotku nakrájame nadrobno, zemiaky s cuketou na kocky.

  2. Na rozpálenom oleji orestujeme najskôr šalotku, po približne 3 minútach pridáme zemiaky a po chvíli ešte zeleninu zalejeme vývarom. Pridáme soľ a korenie a necháme približne 20 minút povariť.

  3. Potom pridáme cuketu s hráškom a všetko spoločne varíme ešte 10 minút. Polievku nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme smotanou.

  4. Z kukurice odkrojíme zrná a orestujeme ich na troche oleja. Hotovú polievku pokvapkáme olivovým olejom, ozdobíme klíčkami a podávame ju s restovanou kukuricou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.