Cviklová nátierka s pažítkou

Zdroj: Freepik

Cviklová nátierka s pažítkou

Stojíte pred chladničkou a viete, že máte chuť na niečo ľahké, svieže, relatívne zdravé, no fantázia s vami akosi nespolupracuje? Skúste sa inšpirovať našimi receptami na túto chutnú rýchlu nátierku.

Ingrediencie

  • 2 kscvikla

  • 100 gsyrokrém

  • 2 PLkyslá smotana

  • 20 gmaslo

  • 1 štipkasoľ

  • 2 PLcitrónová šťava

Podávanie

  • čerstvá pažítka

  • pečivo

Postup

  1. Cviklu uvaríme v šupke domäkka, očistíme a nakrájame.

  2. Vložíme do misy, pridáme syrokrém, kyslú smotanu a maslo a ľahko premiešame.

  3. Mixérom vypracujeme dohladka.

  4. Osolíme a pridáme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame.

  5. Podávame s celozrnným pečivom a pažítkou nasekanou nadrobno.

Ohodnoťte recept
Raňajky
Nátierky a dressingy
Bezmäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.