Domáce ovocné nanuky

Domáce ovocné nanuky

Domáce ovocné nanuky majú všetko, čo od nich očakávate. Sú mrazivo svieže a intenzívne ovocné. Ak máte radi príchute rôznych druhov ovocia, vyskúšajte trojkombináciu malín, ríbezlí a jahôd, tak ako sme to urobili aj my. Ale pokojne môžete experimentovať a vytvoriť si svoje vlastné chuťové a farebné dielo, ktorému nebude chýbať kreativita.

Na zmrzlinový základ

  • 250 gbiely jogurt

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 2 PLmed

  • 50 gpráškový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

Na ovocné časti

  • 50 gmaliny

  • 50 gčervené ríbezle

  • 50 gjahody

Postup

  1. Jogurt zmiešame so smotanou vyšľahanou na šľahačku. Pridáme med, práškový cukor a citrónovú šťavu. Z každého druhu ovocia zvlášť prepasírujeme šťavu.

  2. Jogurtovú zmes potom rozdelíme na tri diely a do každého vmiešame jeden druh šťavy. Do formičiek najskôr plníme malinovú príchuť, potom ríbezľovú a nakoniec jahodovú.

  3. Nanuky dáme asi na 30 minút zmraziť. Potom do formičiek vtlačíme drievko a necháme ďalšie minimálne 2 hodiny v mrazničke. Pred podávaním formičky na malú chvíľu ponoríme do horúcej vody a nanuky vyklopíme. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Dezerty
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.