Domáce ovocné nanuky
Domáce ovocné nanuky majú všetko, čo od nich očakávate. Sú mrazivo svieže a intenzívne ovocné. Ak máte radi príchute rôznych druhov ovocia, vyskúšajte trojkombináciu malín, ríbezlí a jahôd, tak ako sme to urobili aj my. Ale pokojne môžete experimentovať a vytvoriť si svoje vlastné chuťové a farebné dielo, ktorému nebude chýbať kreativita.
Na zmrzlinový základ
250 gbiely jogurt
250 ml33 % smotana na šľahanie
2 PLmed
50 gpráškový cukor
1 PLcitrónová šťava
Na ovocné časti
50 gmaliny
50 gčervené ríbezle
50 gjahody
Postup
Jogurt zmiešame so smotanou vyšľahanou na šľahačku. Pridáme med, práškový cukor a citrónovú šťavu. Z každého druhu ovocia zvlášť prepasírujeme šťavu.
Jogurtovú zmes potom rozdelíme na tri diely a do každého vmiešame jeden druh šťavy. Do formičiek najskôr plníme malinovú príchuť, potom ríbezľovú a nakoniec jahodovú.
Nanuky dáme asi na 30 minút zmraziť. Potom do formičiek vtlačíme drievko a necháme ďalšie minimálne 2 hodiny v mrazničke. Pred podávaním formičky na malú chvíľu ponoríme do horúcej vody a nanuky vyklopíme. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre