Domáce paradajkové pesto

Domáce paradajkové pesto

Zabudnite na kupované a pripravte si domáce paradajkové pesto. Krásne ho dochutíte iba pridaním cesnaku, citrónu a bazalky a ak chcete pikantnejšiu verziu, môžete pridať aj chilli. Stačí iba zopár surovín a vznikne skvelé, univerzálne pesto, ktoré môžete mať kedykoľvek po ruke v chladničke.

Rozpis na 3 poháre (objem 270 ml)

  • 1000 gparadajky

  • 3 strúčikycesnaku

  • 3 PLextra panenský olivový olej na pokvapkanie

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citrónu

  • 1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)

  • mleté čierne korenie

  • soľ

  • nastrúhaný parmezán alebo chilli paprička na dochutenie

Postup

  1. Paradajky na spodnej strane narežeme do tvaru kríža, aby sa po sparení lepšie lúpali. Vložíme ich do misy a zalejeme prevarenou horúcou vodou tak, aby boli ponorené. Necháme stáť a po vychladnutí ich olúpeme. Potom ich prepolíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme pri 110 °C asi 4 hodiny.

  2. Pečené paradajky rozmixujeme s ostatnými surovinami na kašu, podľa chuti pridáme chilli alebo parmezán, osolíme a okoreníme.

  3. Pesto uchovávame v chladničke. Môžeme ho podávať napríklad zamiešané do čerstvo uvarených cestovín a posypať parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.