Domáce paradajkové pesto
Zabudnite na kupované a pripravte si domáce paradajkové pesto. Krásne ho dochutíte iba pridaním cesnaku, citrónu a bazalky a ak chcete pikantnejšiu verziu, môžete pridať aj chilli. Stačí iba zopár surovín a vznikne skvelé, univerzálne pesto, ktoré môžete mať kedykoľvek po ruke v chladničke.
Rozpis na 3 poháre (objem 270 ml)
1000 gparadajky
3 strúčikycesnaku
3 PLextra panenský olivový olej na pokvapkanie
1 kscitrónová šťava z 1 citrónu
1 hrsťčerstvá bazalka (lístky)
mleté čierne korenie
soľ
nastrúhaný parmezán alebo chilli paprička na dochutenie
Postup
Paradajky na spodnej strane narežeme do tvaru kríža, aby sa po sparení lepšie lúpali. Vložíme ich do misy a zalejeme prevarenou horúcou vodou tak, aby boli ponorené. Necháme stáť a po vychladnutí ich olúpeme. Potom ich prepolíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme pri 110 °C asi 4 hodiny.
Pečené paradajky rozmixujeme s ostatnými surovinami na kašu, podľa chuti pridáme chilli alebo parmezán, osolíme a okoreníme.
Pesto uchovávame v chladničke. Môžeme ho podávať napríklad zamiešané do čerstvo uvarených cestovín a posypať parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre