Domáci pita chlieb

Domáci pita chlieb

Domáci pita chlieb si tak obľúbite, že iný už nebudete chcieť. Chlebové placky si môžete naplniť podľa fantázie a vychutnať si ich čerstvosť a chrumkavú kôrku. Nič sa nevyrovná chuti a vôni doma pripraveného pečiva.

Na cesto

  • 20 gčerstvé droždie

  • 1/2 ČLkrupicový cukor

  • 500 ghladká múka

  • 1 ČLsoľ

  • 2 PLolivový olej

  • olej na potretie

  • múka na posypanie dosky a plechu na pečenie

K podávaniu

  • 200 gtrhané bravčové mäso

  • 150 gjogurt

  • 120 gcherry paradajky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 hrsťrukola

Postup

  1. Droždie s cukrom rozmiešame v 300 ml vlažnej vody a necháme vykysnúť. Múku zmiešame so soľou a kváskom, pridáme olej a vypracujeme hladké a nelepivé cesto. Cesto zakryjeme a necháme ho v teple kysnúť, až kým nezdvojnásobí svoj objem.

  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 bochníčkov. Potrieme ich olejom a znovu necháme kysnúť. Bochníky potom rozvaľkáme na placky, ktoré poprepichujeme vidličkou.

  3. Plechy posypeme múkou a vložíme ich na 5 minút do rúry vyhriatej na 220 °C. Následne na ne rýchlo presunieme placky, ktoré pri rovnakej teplote pečieme asi 4 minúty do nafúknutia. Potom ich obrátime a pečieme ďalšiu minútu.

  4. Ihneď po vytiahnutí z rúry placky zabalíme do utierky, aby kôrka zostala mäkká. Čerstvé pita chleby naplníme trhaným bravčovým mäsom s jogurtom a doplníme ho paradajkami, plátkami červenej cibule a rukolou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Raňajky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.