Domáci pita chlieb
Domáci pita chlieb si tak obľúbite, že iný už nebudete chcieť. Chlebové placky si môžete naplniť podľa fantázie a vychutnať si ich čerstvosť a chrumkavú kôrku. Nič sa nevyrovná chuti a vôni doma pripraveného pečiva.
Na cesto
20 gčerstvé droždie
1/2 ČLkrupicový cukor
500 ghladká múka
1 ČLsoľ
2 PLolivový olej
olej na potretie
múka na posypanie dosky a plechu na pečenie
K podávaniu
200 gtrhané bravčové mäso
150 gjogurt
120 gcherry paradajky
1 ksčervená cibuľa
1 hrsťrukola
Postup
Droždie s cukrom rozmiešame v 300 ml vlažnej vody a necháme vykysnúť. Múku zmiešame so soľou a kváskom, pridáme olej a vypracujeme hladké a nelepivé cesto. Cesto zakryjeme a necháme ho v teple kysnúť, až kým nezdvojnásobí svoj objem.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 bochníčkov. Potrieme ich olejom a znovu necháme kysnúť. Bochníky potom rozvaľkáme na placky, ktoré poprepichujeme vidličkou.
Plechy posypeme múkou a vložíme ich na 5 minút do rúry vyhriatej na 220 °C. Následne na ne rýchlo presunieme placky, ktoré pri rovnakej teplote pečieme asi 4 minúty do nafúknutia. Potom ich obrátime a pečieme ďalšiu minútu.
Ihneď po vytiahnutí z rúry placky zabalíme do utierky, aby kôrka zostala mäkká. Čerstvé pita chleby naplníme trhaným bravčovým mäsom s jogurtom a doplníme ho paradajkami, plátkami červenej cibule a rukolou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre