Drožďová polievka s petržlenovými knedličkami
Zeleninová polievka je stálica slovenskej kuchyne. Vyskúšajte jej ďalšiu podobu s receptom na drožďovú polievku s petržlenovými knedličkami. Domáca a poctivá polievka s ručne vyrobenými knedličkami je viac ako len obyčajným jedlom, je to dokonalý spôsob, ako sa stretnúť pri jednom stole so svojimi blízkymi.
Na polievku
1/2 kscibuľa
1 ksmrkva
1 kspetržlen
1/4 kszeler
1 ksmalý pór
1 PLbravčová masť
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 kockadroždie
1000 mlkurací vývar
Na knedličky
50 gmaslo
1/2 kscibuľa nakrájaná na drobno
1 strúčikcesnaku
1 ksvajce
2 PL(vňať) hladkolistý petržlen
1 hrsťstrúhanka
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájame na drobno. V hrnci na masti orestujeme cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme zeleninu a krátko opečieme. Vsypeme rozdrobené droždie, ktoré necháme rozpustiť. Nakoniec prilejeme vývar a varíme na miernom plameni asi 10 minút.
Cibuľu orestujeme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, krátko orestujeme a necháme trochu vychladnúť. Potom primiešame vajce, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku a vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme strúhanku.
Lyžicou odoberáme kúsky cesta a navlhčenými rukami tvarujeme knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a varíme ich asi 5 minút, pokým nevyplávajú na povrch. Polievku pred podávaním môžeme ozdobiť stonkou petržlenovej vňate. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre