Drožďová polievka s petržlenovými knedličkami

Drožďová polievka s petržlenovými knedličkami

Zeleninová polievka je stálica slovenskej kuchyne. Vyskúšajte jej ďalšiu podobu s receptom na drožďovú polievku s petržlenovými knedličkami. Domáca a poctivá polievka s ručne vyrobenými knedličkami je viac ako len obyčajným jedlom, je to dokonalý spôsob, ako sa stretnúť pri jednom stole so svojimi blízkymi.

Na polievku

  • 1/2 kscibuľa

  • 1 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1/4 kszeler

  • 1 ksmalý pór

  • 1 PLbravčová masť

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 kockadroždie

  • 1000 mlkurací vývar

Na knedličky

  • 50 gmaslo

  • 1/2 kscibuľa nakrájaná na drobno

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 ksvajce

  • 2 PL(vňať) hladkolistý petržlen

  • 1 hrsťstrúhanka

Postup

  1. Zeleninu očistíme a nakrájame na drobno. V hrnci na masti orestujeme cibuľu, osolíme, okoreníme, pridáme zeleninu a krátko opečieme. Vsypeme rozdrobené droždie, ktoré necháme rozpustiť. Nakoniec prilejeme vývar a varíme na miernom plameni asi 10 minút.

  2. Cibuľu orestujeme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, krátko orestujeme a necháme trochu vychladnúť. Potom primiešame vajce, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku a vypracujeme cesto. Podľa potreby pridáme strúhanku.

  3. Lyžicou odoberáme kúsky cesta a navlhčenými rukami tvarujeme knedličky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a varíme ich asi 5 minút, pokým nevyplávajú na povrch. Polievku pred podávaním môžeme ozdobiť stonkou petržlenovej vňate. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.