Drvené uhorky s chilli
Uznávame, že drvené uhorky s chilli nie sú úplne bežnou prílohou k našim jedlám. Napriek tomu veríme, že by vám nič nemalo brániť vyskúšať, ako chutia a k akým iným jedlám by ste ich mohli podávať. Je to jednoduchý recept, ktorý chuťovo ulahodí najmä milovníkom pálivých chutí. A prečo drvené? Jednoducho preto, aby lepšie absorbovali chuť.
Ingrediencie
150 mlslnečnicový olej
4 strúčikycesnaku
2 cmčerstvý zázvor
2 PLbiele sezamové semienka
1/2 ČLdrvené sečuánske korenie
1/2 ČLmleté chilli korenie
2 PLumeocot
2 ksšalátová uhorka
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
Postup
V kastróliku zohrejeme olej, pridáme nastrúhaný cesnak a zázvor. Po chvíľke prisypeme sezam a sečuánske korenie, krátko orestujeme a stiahneme z variča.
Do tejto zmesi v kastróliku primiešame chilli a umeocot. Necháme vychladnúť.
Uhorky umyjeme a nakrájame na 6 cm dlhé kúsky, ktoré dlaňou stlačíme, aby sa rozpadli a dáme ich do misy. Zalejeme pripraveným olejom a nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre