Dusená tekvica hokkaido s chilli
Keď vás baví vymýšľanie alebo skúšanie nových receptov, dusená tekvica hokkaido s chilli vás poteší hneď dvakrát. Najprv si vyskúšate nový recept a pri ďalšom varení ho už budete chcieť trochu pretvoriť. Je tak zaujímavý a variabilný, že si určite nejakú zmenu zaslúži.
Ingrediencie
200 gtekvica Hokkaido
soľ
1 PLolivový olej
1 ksstredne veľká červená cibuľa
1/2 ČLsušené chilli korenie
1 ČLsušené oregano
1 ČLsušený koriander
1 PLparadajkový pretlak
200 gparadajky z plechovky
200 gpredvarená červená fazuľa
150 gpredvarený cícer
120 gtekvicové pyré
2 ksfeferónky nakrájané na kolieska
3 strúčikycesnaku
mleté čierne korenie
1 kslimetka k podávaniu
Postup
Tekvicu umyjeme, očistíme, odstránime semienka a nakrájame na kocky.
V hlbokej panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme nasekanú cibuľu a zľahka na miernom ohni opekáme asi 3 minúty. Pridáme chilli, oregano, koriander a pretlak, restujeme asi 1 minútu.
Do panvice pridáme paradajky, fazuľu, cícer, tekvicové pyré a pripravenú tekvicu. Premiešame, podlejeme 150 ml vody, prikryjeme a varíme asi 20 minút.
Nakoniec do zmesi prelisujeme 3 strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme zmes. Podávame s osminkami limetky a napríklad s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre