Dusená tekvica hokkaido s chilli

Dusená tekvica hokkaido s chilli

Keď vás baví vymýšľanie alebo skúšanie nových receptov, dusená tekvica hokkaido s chilli vás poteší hneď dvakrát. Najprv si vyskúšate nový recept a pri ďalšom varení ho už budete chcieť trochu pretvoriť. Je tak zaujímavý a variabilný, že si určite nejakú zmenu zaslúži.

Ingrediencie

  • 200 gtekvica Hokkaido

  • soľ

  • 1 PLolivový olej

  • 1 ksstredne veľká červená cibuľa

  • 1/2 ČLsušené chilli korenie

  • 1 ČLsušené oregano

  • 1 ČLsušený koriander

  • 1 PLparadajkový pretlak

  • 200 gparadajky z plechovky

  • 200 gpredvarená červená fazuľa

  • 150 gpredvarený cícer

  • 120 gtekvicové pyré

  • 2 ksfeferónky nakrájané na kolieska

  • 3 strúčikycesnaku

  • mleté čierne korenie

  • 1 kslimetka k podávaniu

Postup

  1. Tekvicu umyjeme, očistíme, odstránime semienka a nakrájame na kocky.

  2. V hlbokej panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme nasekanú cibuľu a zľahka na miernom ohni opekáme asi 3 minúty. Pridáme chilli, oregano, koriander a pretlak, restujeme asi 1 minútu.

  3. Do panvice pridáme paradajky, fazuľu, cícer, tekvicové pyré a pripravenú tekvicu. Premiešame, podlejeme 150 ml vody, prikryjeme a varíme asi 20 minút.

  4. Nakoniec do zmesi prelisujeme 3 strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme zmes. Podávame s osminkami limetky a napríklad s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.