Dvojfarebná marhuľová bublanina

Dvojfarebná marhuľová bublanina

Bublanina má množstvo fanúšikov, od najmenších až po najväčších. Je to klasický a tradičný koláč, ktorý si môžete užiť vždy v inej podobe a aj podľa sezóny. Dvojfarebná marhuľová bublanina vás nesklame, je mäkká a vláčna a nádherne vonia aj chutí.

Na cesto

  • 2 ksvajcia

  • 200 gkryštálový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 140 mlslnečnicový olej

  • 250 mlmlieko

  • 300 gpolohrubá múka

  • 2 PLkakao

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 300 gmarhule

Na tvarohovú náplň

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 1 ksvajce

  • 2 PLpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1/2 balenievanilkový pudingový prášok

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s obomi cukrami do peny, postupne zašľaháme olej, potom mlieko, múku, kakao a prášok do pečiva.

  2. Marhule očistíme, vykôstkujeme a nakrájame na kúsky. Plech vystelieme papierom na pečenie.

  3. Tvaroh, vajce a oba cukry premiešame s pudingovým práškom. Na plech s rozmerom 18x25 cm, nalejeme asi ¾ cesta, miestami navrstvíme tvarohovú zmes. Nepravidelne pridávame zvyšné cesto a marhule. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť a môžeme zľahka pocukriť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Zákusky
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.