Dvojfarebná marhuľová bublanina
Bublanina má množstvo fanúšikov, od najmenších až po najväčších. Je to klasický a tradičný koláč, ktorý si môžete užiť vždy v inej podobe a aj podľa sezóny. Dvojfarebná marhuľová bublanina vás nesklame, je mäkká a vláčna a nádherne vonia aj chutí.
Na cesto
2 ksvajcia
200 gkryštálový cukor
1 balenievanilkový cukor
140 mlslnečnicový olej
250 mlmlieko
300 gpolohrubá múka
2 PLkakao
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
300 gmarhule
Na tvarohovú náplň
250 gmäkký tvaroh
1 ksvajce
2 PLpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
1/2 balenievanilkový pudingový prášok
práškový cukor na posypanie
Postup
Vajcia vyšľaháme s obomi cukrami do peny, postupne zašľaháme olej, potom mlieko, múku, kakao a prášok do pečiva.
Marhule očistíme, vykôstkujeme a nakrájame na kúsky. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Tvaroh, vajce a oba cukry premiešame s pudingovým práškom. Na plech s rozmerom 18x25 cm, nalejeme asi ¾ cesta, miestami navrstvíme tvarohovú zmes. Nepravidelne pridávame zvyšné cesto a marhule. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť a môžeme zľahka pocukriť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre