Zdroj: Shutterstock
Famózna čokoládová torta
Aj za veľkou mlákou poznajú lahodnú čokoládovú tortu a ak ste ju doma ešte nevyskúšali, mali by ste to napraviť!
Na 20-centimetrovú formu:
5 ksvajcia
65 ghladká múka
140 gkryštálový cukor
30 gpolohrubá múka
40 gkakao
60 golej
2 gkypriaci prášok
voda (trocha)
Na polevu:
180 gčokoláda
200 mlšľahačka
Na plnku:
500 glekvár marhuľový
Postup
Potrebujeme 20-centrimetrovú formu.
Bielky vyšľahajte s kryštálovým cukrom a keď sú vyšľahané, prilejte žĺtky zmiešané s vodou. (Vody stačí málo, no urobí svoje, cesto je potom nadýchanejšie.) Ešte krátko vyšľahajte, no nie veľa, aby to nespadlo.
Následne pridávajte suché suroviny. Obe múky, kakao a kypriaci prášok zmiešajte dokopy a na striedačku pridávajte s olejom tak, aby ste začali aj končili sypkými surovinami.
Cesto takto postupne zmiešajte.
Pečte asi 40 minút na 140 stupňoch a nechajte vychladnúť.
Potom korpus rozkrojte na tri časti a medzi ne i na vrch dajte marhuľový džem, aby sa pekne zakryla.
Následne už stačí pripraviť len polevu zo šľahačky a z čokolády a poliať ňou vrch. Ak máte menej než 50-percentnú čokoládu, bude lepší pomer 1:1.
Na záver môžete tortu ozdobiť ešte ovocím. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre