Famózna čokoládová torta

Zdroj: Shutterstock

Famózna čokoládová torta

Aj za veľkou mlákou poznajú lahodnú čokoládovú tortu a ak ste ju doma ešte nevyskúšali, mali by ste to napraviť!

Na 20-centimetrovú formu:

  • 5 ksvajcia

  • 65 ghladká múka

  • 140 gkryštálový cukor

  • 30 gpolohrubá múka

  • 40 gkakao

  • 60 golej

  • 2 gkypriaci prášok

  • voda (trocha)

Na polevu:

  • 180 gčokoláda

  • 200 mlšľahačka

Na plnku:

  • 500 glekvár marhuľový

Postup

  1. Potrebujeme 20-centrimetrovú formu.

  2. Bielky vyšľahajte s kryštálovým cukrom a keď sú vyšľahané, prilejte žĺtky zmiešané s vodou. (Vody stačí málo, no urobí svoje, cesto je potom nadýchanejšie.) Ešte krátko vyšľahajte, no nie veľa, aby to nespadlo.

  3. Následne pridávajte suché suroviny. Obe múky, kakao a kypriaci prášok zmiešajte dokopy a na striedačku pridávajte s olejom tak, aby ste začali aj končili sypkými surovinami.

  4. Cesto takto postupne zmiešajte.

  5. Pečte asi 40 minút na 140 stupňoch a nechajte vychladnúť.

  6. Potom korpus rozkrojte na tri časti a medzi ne i na vrch dajte marhuľový džem, aby sa pekne zakryla.

  7. Následne už stačí pripraviť len polevu zo šľahačky a z čokolády a poliať ňou vrch. Ak máte menej než 50-percentnú čokoládu, bude lepší pomer 1:1.

  8. Na záver môžete tortu ozdobiť ešte ovocím. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Torty
Dezerty
Rakúsko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.