Fašiangové oškvarkové slimáky

Fašiangové oškvarkové slimáky

Chutné fašiangové oškvarkové slimáky ohúria každého milovníka slaného pečiva. Je to vynikajúca pochúťka, ktorú môžete ponúkať návštevám alebo si na nich pochutnať počas pohodového večera s pohárom vína v ruke. Chutia takmer ako pagáče, akurát v trochu inej forme.

Ingrediencie

  • 30 gčerstvé droždie

  • 1 ČLcukor

  • 250 mlmlieko

  • 250 ghladká múka

  • 250 gpolohrubá múka

  • 1/2 ČLsoľ

  • 2 ksžĺtky

  • 60 gmleté oškvarky

  • 100 gbravčová masť

  • 350 gcelé oškvarky

  • 1 ksvajce na potretie

  • celá rasca na posypanie

  • hrubozrnná soľ na posypanie

Postup

  1. Droždie vymiešame s cukrom, prilejeme trochu mlieka a rozmiešame. Do misy nasypeme hladkú múku a polohrubú múku, soľ, uprostred urobíme jamku a vlejeme do nej rozmiešané droždie. Pridáme zvyšné mlieko, žĺtky a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame mleté oškvarky a zamiesime cesto, ktoré necháme asi 20 minút na teplom mieste kysnúť.

  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na dva obdĺžniky. Tie potrieme rozpustenou masťou a posypeme celými oškvarkami. Zarolujeme po dlhšej strane do rolády a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé kolieska.

  3. Kolieska ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom, posypeme celou rascou a hrubozrnnou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
fašiangy

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.