Fašiangové oškvarkové slimáky
Chutné fašiangové oškvarkové slimáky ohúria každého milovníka slaného pečiva. Je to vynikajúca pochúťka, ktorú môžete ponúkať návštevám alebo si na nich pochutnať počas pohodového večera s pohárom vína v ruke. Chutia takmer ako pagáče, akurát v trochu inej forme.
Ingrediencie
30 gčerstvé droždie
1 ČLcukor
250 mlmlieko
250 ghladká múka
250 gpolohrubá múka
1/2 ČLsoľ
2 ksžĺtky
60 gmleté oškvarky
100 gbravčová masť
350 gcelé oškvarky
1 ksvajce na potretie
celá rasca na posypanie
hrubozrnná soľ na posypanie
Postup
Droždie vymiešame s cukrom, prilejeme trochu mlieka a rozmiešame. Do misy nasypeme hladkú múku a polohrubú múku, soľ, uprostred urobíme jamku a vlejeme do nej rozmiešané droždie. Pridáme zvyšné mlieko, žĺtky a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame mleté oškvarky a zamiesime cesto, ktoré necháme asi 20 minút na teplom mieste kysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na dva obdĺžniky. Tie potrieme rozpustenou masťou a posypeme celými oškvarkami. Zarolujeme po dlhšej strane do rolády a ostrým nožom nakrájame na jednotlivé kolieska.
Kolieska ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom, posypeme celou rascou a hrubozrnnou soľou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre