Fazuľa v paradajkovej omáčke zapečená s kozím syrom

Fazuľa v paradajkovej omáčke zapečená s kozím syrom

Fazuľa v paradajkovej omáčke zapečená s kozím syrom sa stane klasikou vašej kuchyne. Je to nenáročný recept, ktorý sa perfektne hodí na sobotný obed alebo napríklad na obed, ktorý chcete pripraviť počas pobytu na chalupe. Vlastne je úplne jedno, kde ho pripravíte, dôležité je, aby vám chutil a o tom sme presvedčení.

Ingrediencie

  • 1 PLolivový olej

  • 100 gslanina v celku

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 3 PLparadajkový pretlak

  • 1 PLkrupicový cukor

  • 2 PLvínny ocot

  • 800 gsterilizovaná fazuľa

  • 400 gparadajkové pyré

  • 100 gkozí syr

  • čerstvé bylinky (oregano, bazalka alebo majoránka) podľa chuti

  • soľ podľa chuti

  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. V hrnci zohrejeme olej. Vysypeme naň slaninu nakrájanú na kocky a restujeme ju do zlatista. Olúpanú cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájame na drobno. Prisypeme ich do hrnca, osolíme, okoreníme a restujeme, pokým cibuľka nezosklovatie.

  2. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme. Posypeme cukrom a restujeme asi 1 minútu, aby skaramelizoval. Potom vlejeme ocot a chvíľku počkáme, kým sa trochu odparí. Pridáme fazuľu, paradajkové pyré a varíme asi 10 minút. Podľa chuti osolíme. Potom na povrch fazule rozložíme kolieska syra. Vložíme do rúry pod zahriaty gril a zapekáme, až kým sa syr neopečie. Servírujeme ozdobené bylinkami a doplnené pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.