Fazuľa v paradajkovej omáčke zapečená s kozím syrom
Fazuľa v paradajkovej omáčke zapečená s kozím syrom sa stane klasikou vašej kuchyne. Je to nenáročný recept, ktorý sa perfektne hodí na sobotný obed alebo napríklad na obed, ktorý chcete pripraviť počas pobytu na chalupe. Vlastne je úplne jedno, kde ho pripravíte, dôležité je, aby vám chutil a o tom sme presvedčení.
Ingrediencie
1 PLolivový olej
100 gslanina v celku
1 ksmalá cibuľa
4 strúčikycesnaku
3 PLparadajkový pretlak
1 PLkrupicový cukor
2 PLvínny ocot
800 gsterilizovaná fazuľa
400 gparadajkové pyré
100 gkozí syr
čerstvé bylinky (oregano, bazalka alebo majoránka) podľa chuti
soľ podľa chuti
čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
V hrnci zohrejeme olej. Vysypeme naň slaninu nakrájanú na kocky a restujeme ju do zlatista. Olúpanú cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájame na drobno. Prisypeme ich do hrnca, osolíme, okoreníme a restujeme, pokým cibuľka nezosklovatie.
Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme. Posypeme cukrom a restujeme asi 1 minútu, aby skaramelizoval. Potom vlejeme ocot a chvíľku počkáme, kým sa trochu odparí. Pridáme fazuľu, paradajkové pyré a varíme asi 10 minút. Podľa chuti osolíme. Potom na povrch fazule rozložíme kolieska syra. Vložíme do rúry pod zahriaty gril a zapekáme, až kým sa syr neopečie. Servírujeme ozdobené bylinkami a doplnené pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre