Fazuľové karbonátky
Nielen vegetariáni si prídu na svoje. Fazuľové karbonátky sú chutným jedlom, ktoré vôbec nepotrebuje mäso na to, aby bolo sýte a výdatné. Ak máte chuť, môžete experimentovať aj s množstvom a druhmi byliniek. Dokonca môžete pridať aj menšie množstvo nastrúhaného syra. Jednoducho si ich dokážete prispôsobiť podľa svojich chutí.
Ingrediencie
300 gveľká biela fazuľa
2 ksvajce
250 gstrúhanka
1/2 ČLmletá červená sladká paprika
1 kspór
2 strúčikycesnaku
1 ksmenšia cibuľa
1 ČLsoľ
1/4 ČLmleté čierne korenie
rastlinný olej na smaženie
Postup
Biele fazule preberieme, prepláchneme a namočíme deň vopred do vlažnej vody. Namočené fazule v tej istej vode uvaríme do mäkka (nesolíme). Pri varení musia byť všetky fazule ponorené vo vode. Potom ich necháme odkvapkať a vychladnúť. Na mäsovom mlynčeku uvarené fazule pomelieme na hrubo.
Pór očistíme a na jemno nakrájame. Cibuľu olúpeme a nasekáme na drobno. Fazuľovú hmotu dáme do misky, pridáme 2 vajcia, 2/3 strúhanky, mletú papriku, nakrájaný pór, prelisovaný cesnak a na jemno nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou a korením, všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny spojili na pevnú hmotu.
Z takto pripravenej zmesi tvarujeme karbonátky s priemerom asi 8 cm a obalíme ich vo zvyšnej strúhanke, ale môžeme aj klasicky v trojobale – hladká múka, vajce, strúhanka.
Na panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a karbonátky smažíme z oboch strán do zlatista, asi 3 až 4 minúty z každej strany. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a zeleninová čalamáda. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre