Fazuľové karbonátky

Fazuľové karbonátky

Nielen vegetariáni si prídu na svoje. Fazuľové karbonátky sú chutným jedlom, ktoré vôbec nepotrebuje mäso na to, aby bolo sýte a výdatné. Ak máte chuť, môžete experimentovať aj s množstvom a druhmi byliniek. Dokonca môžete pridať aj menšie množstvo nastrúhaného syra. Jednoducho si ich dokážete prispôsobiť podľa svojich chutí.

Ingrediencie

  • 300 gveľká biela fazuľa

  • 2 ksvajce

  • 250 gstrúhanka

  • 1/2 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 kspór

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksmenšia cibuľa

  • 1 ČLsoľ

  • 1/4 ČLmleté čierne korenie

  • rastlinný olej na smaženie

Postup

  1. Biele fazule preberieme, prepláchneme a namočíme deň vopred do vlažnej vody. Namočené fazule v tej istej vode uvaríme do mäkka (nesolíme). Pri varení musia byť všetky fazule ponorené vo vode. Potom ich necháme odkvapkať a vychladnúť. Na mäsovom mlynčeku uvarené fazule pomelieme na hrubo.

  2. Pór očistíme a na jemno nakrájame. Cibuľu olúpeme a nasekáme na drobno. Fazuľovú hmotu dáme do misky, pridáme 2 vajcia, 2/3 strúhanky, mletú papriku, nakrájaný pór, prelisovaný cesnak a na jemno nakrájanú cibuľu. Ochutíme soľou a korením, všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny spojili na pevnú hmotu.

  3. Z takto pripravenej zmesi tvarujeme karbonátky s priemerom asi 8 cm a obalíme ich vo zvyšnej strúhanke, ale môžeme aj klasicky v trojobale – hladká múka, vajce, strúhanka.

  4. Na panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a karbonátky smažíme z oboch strán do zlatista, asi 3 až 4 minúty z každej strany. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a zeleninová čalamáda. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.