Fazuľový eintopf

Fazuľový eintopf

Keď sa doma míňajú zásoby jedla a potrebujete uvariť nenáročnú rýchlovku, pravdepodobne bude fazuľový eintopf tou správnou voľbou, ktorá zachráni situáciu. Na prípravu vám postačia základné suroviny a výsledkom bude chutné, bohaté a zdravé jedlo z jedného hrnca, ktoré môžete servírovať na obed alebo na večeru.

Ingrediencie

  • 1 PLrastlinný olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ksčervená cibuľa

  • 2 ksfarebná paprika

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 400 gčervená sterilizovaná fazuľa

  • soľ

  • 60 gtvrdý syr

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olej, orestujeme na ňom plátky cesnaku a jednu cibuľu pokrájanú na jemno.

  2. Pridáme nakrájanú papriku, nasekané jarné cibuľky, potom zasypeme mletou paprikou a krátko orestujeme.

  3. Do hrnca pridáme pretlak, červenú fazuľu, premiešame a podlejeme trochou vody a 20 minút dusíme. Dochutíme soľou.

  4. Podávame posypané nastrúhaným syrom a zvyšnou červenou cibuľou. Vhodnou prílohou sú napríklad chipsy nachos. Kúskom čerstvého chleba tiež nič nepokazíte. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.