Fazuľový eintopf
Keď sa doma míňajú zásoby jedla a potrebujete uvariť nenáročnú rýchlovku, pravdepodobne bude fazuľový eintopf tou správnou voľbou, ktorá zachráni situáciu. Na prípravu vám postačia základné suroviny a výsledkom bude chutné, bohaté a zdravé jedlo z jedného hrnca, ktoré môžete servírovať na obed alebo na večeru.
Ingrediencie
1 PLrastlinný olej
2 strúčikycesnaku
2 ksčervená cibuľa
2 ksfarebná paprika
2 ksjarná cibuľka
1 PLmletá červená sladká paprika
2 PLparadajkový pretlak
400 gčervená sterilizovaná fazuľa
soľ
60 gtvrdý syr
Postup
V hrnci rozohrejeme olej, orestujeme na ňom plátky cesnaku a jednu cibuľu pokrájanú na jemno.
Pridáme nakrájanú papriku, nasekané jarné cibuľky, potom zasypeme mletou paprikou a krátko orestujeme.
Do hrnca pridáme pretlak, červenú fazuľu, premiešame a podlejeme trochou vody a 20 minút dusíme. Dochutíme soľou.
Podávame posypané nastrúhaným syrom a zvyšnou červenou cibuľou. Vhodnou prílohou sú napríklad chipsy nachos. Kúskom čerstvého chleba tiež nič nepokazíte. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre