Fazuľový šalát s tuniakom a rukolou
Chutný fazuľový šalát s tuniakom a rukolou môžete pripraviť ako predjedlo alebo ako pohostenie pre návštevu. Príprava nie je náročná, ale nemusíte sa jej postupu držať príliš striktne. Šalát znesie aj iný druh zeleniny alebo iný druh ryby. Experimentujte a výsledok vás prekvapí.
Ingrediencie
3 PLmajonéza
1 PLvínny ocot
4 PLolivový olej
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
150 gveľká fazuľa
130 gzelená fazuľka (strúčky)
100 grukola
1 ksčervená cibuľa
240 gtuniak v oleji
4 ksvajcia
1 kscitrón
Postup
V mise zmiešame majonézu s octom a olivovým olejom. Potom ju osolíme a okoreníme podľa chuti. Vo väčšej mise zmiešame uvarené fazule, sparené zelené fazuľky, rukolu a na kolieska nakrájanú cibuľu.
Do šalátu vmiešame dresing, šalát rozdelíme na taniere, pridáme tuniaka a rozkrojené, na tvrdo uvarené vajcia. Pokvapkáme citrónovou šťavou a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre