Francúzska vajíčková omeleta
Ak vás náhle prepadne hlad a nemáte dosť času na varenie, francúzska vajíčková omeleta vás určite zachráni. Výborná chuť omelety sa skvele skombinuje so syrom a čerstvými bylinkami, ale určite môžete experimentovať a použiť aj svoje ďalšie obľúbené prísady.
Ingrediencie
4 ksvajcia
soľ
mleté čierne korenie
4 PLmaslo
5 PLstrúhaný cheddar syr
najemno nasekaná čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka
žerucha na ozdobenie
Postup
Vajcia prešľaháme, osolíme a okoreníme. V nepriľnavej panvici necháme rozpustiť maslo, nalejeme vajcia a rozlejeme ich po celej panvici.
Vajcia niekoľkokrát premiešame a opäť ich rozprestrieme po celej ploche. Opekáme na miernom ohni do okamžiku, kedy je spodná časť omelety pevná a vrchná časť vláčna. Povrch posypeme syrom.
Omeletu posypeme nasekanou bylinkou, preložíme a premiestnime na tanier. Ozdobíme žeruchou a podávame napríklad s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre