Francúzska vajíčková omeleta

Francúzska vajíčková omeleta

Ak vás náhle prepadne hlad a nemáte dosť času na varenie, francúzska vajíčková omeleta vás určite zachráni. Výborná chuť omelety sa skvele skombinuje so syrom a čerstvými bylinkami, ale určite môžete experimentovať a použiť aj svoje ďalšie obľúbené prísady.

Ingrediencie

  • 4 ksvajcia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 PLmaslo

  • 5 PLstrúhaný cheddar syr

  • najemno nasekaná čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka

  • žerucha na ozdobenie

Postup

  1. Vajcia prešľaháme, osolíme a okoreníme. V nepriľnavej panvici necháme rozpustiť maslo, nalejeme vajcia a rozlejeme ich po celej panvici.

  2. Vajcia niekoľkokrát premiešame a opäť ich rozprestrieme po celej ploche. Opekáme na miernom ohni do okamžiku, kedy je spodná časť omelety pevná a vrchná časť vláčna. Povrch posypeme syrom.

  3. Omeletu posypeme nasekanou bylinkou, preložíme a premiestnime na tanier. Ozdobíme žeruchou a podávame napríklad s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.