Francúzske zemiaky s údeným mäsom

Francúzske zemiaky s údeným mäsom

Francúzske zemiaky s údeným mäsom sú presne tým receptom, pri ktorom sa v kuchyni môžu stretnúť viaceré generácie a spoločne sa pustiť do prípravy. Toto tradičné a obľúbené jedlo sa dá pripraviť niekoľkými spôsobmi a na ktoré sa asi nikdy nedá zabudnúť. Vyskúšajte aj túto verziu, je sýta a bude chutiť celej rodine.

Ingrediencie

  • 1000 gzemiaky

  • soľ

  • 7 ksvajcia

  • 1 kscibuľa

  • 250 gpredvarená údená bravčová krkovica

  • 2 PLolej

  • 170 mlmlieko

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1/2 ČLdrvená rasca

  • mleté čierne korenie

  • tuk na vymastenie zapekacej misy

  • strúhanka na vysypanie zapekacej misy

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode takmer domäkka a necháme ich chladnúť. Natvrdo uvaríme 3 vajcia a schladíme ich v studenej vode. Zemiaky aj vajcia olúpeme a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm.

  2. Cibuľu olúpeme a rovnako ako aj údenú krkovicu nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu na ňom necháme zosklovatieť. Prisypeme mäso a oboje ešte spolu orestujeme.

  3. Zapekaciu misu vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Postupne do nej vrstvíme zemiaky, vajcia a mäsovú zmes. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 20 minút.

  4. Zvyšné vajcia rozmiešame s mliekom, pridáme prelisovaný cesnak, rascu, soľ a korenie. Vaječnou zmesou prelejeme predpečené zemiaky a potom ich pečieme, až kým nezískajú zlatistú farbu. Podávame so sterilizovanými uhorkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.