Francúzske zemiaky s údeným mäsom
Francúzske zemiaky s údeným mäsom sú presne tým receptom, pri ktorom sa v kuchyni môžu stretnúť viaceré generácie a spoločne sa pustiť do prípravy. Toto tradičné a obľúbené jedlo sa dá pripraviť niekoľkými spôsobmi a na ktoré sa asi nikdy nedá zabudnúť. Vyskúšajte aj túto verziu, je sýta a bude chutiť celej rodine.
Ingrediencie
1000 gzemiaky
soľ
7 ksvajcia
1 kscibuľa
250 gpredvarená údená bravčová krkovica
2 PLolej
170 mlmlieko
2 strúčikycesnaku
1/2 ČLdrvená rasca
mleté čierne korenie
tuk na vymastenie zapekacej misy
strúhanka na vysypanie zapekacej misy
Postup
Zemiaky uvaríme v osolenej vode takmer domäkka a necháme ich chladnúť. Natvrdo uvaríme 3 vajcia a schladíme ich v studenej vode. Zemiaky aj vajcia olúpeme a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm.
Cibuľu olúpeme a rovnako ako aj údenú krkovicu nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu na ňom necháme zosklovatieť. Prisypeme mäso a oboje ešte spolu orestujeme.
Zapekaciu misu vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. Postupne do nej vrstvíme zemiaky, vajcia a mäsovú zmes. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky. Misu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 20 minút.
Zvyšné vajcia rozmiešame s mliekom, pridáme prelisovaný cesnak, rascu, soľ a korenie. Vaječnou zmesou prelejeme predpečené zemiaky a potom ich pečieme, až kým nezískajú zlatistú farbu. Podávame so sterilizovanými uhorkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre