Francúzske zemiaky s vajíčkom, šunkou a pórom
Francúzske zemiaky s vajíčkom, šunkou a pórom patria medzi tie obľúbené jedlá, na výbere ktorých sa rýchlo zhodne celá rodina. Výhodou je, že je to nenáročné a relatívne aj rýchle jedlo, ktoré krásne vonia a skvele chutí. Čo poviete, urobili sme vám na ne chuť?
Ingrediencie
1000 gzemiaky
soľ
1 kspór
4 ksnatvrdo uvarené vajcia
maslo
150 gna plátky nakrájaná šunka
150 gsyr gouda
3 ksvajcia
300 gkyslá smotana
mleté čierne korenie
Postup
Umyté zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska. Uvarené, olúpané zemiaky tiež nakrájame na kolieska.
Pór osmažíme na panvici na lyžici masla. Do vymazanej zapekacej formy naukladáme zemiaky a vajcia, pridáme or so šunkou, takto postupne vytvoríme niekoľko vrstiev a nakoniec povrch posypeme nastrúhaným syrom.
Vajcia prešľaháme so smotanou, osolíme, okoreníme a vlejeme do pripravených zemiakov. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre