Francúzske zemiaky s vajíčkom, šunkou a pórom

Francúzske zemiaky s vajíčkom, šunkou a pórom

Francúzske zemiaky s vajíčkom, šunkou a pórom patria medzi tie obľúbené jedlá, na výbere ktorých sa rýchlo zhodne celá rodina. Výhodou je, že je to nenáročné a relatívne aj rýchle jedlo, ktoré krásne vonia a skvele chutí. Čo poviete, urobili sme vám na ne chuť?

Ingrediencie

  • 1000 gzemiaky

  • soľ

  • 1 kspór

  • 4 ksnatvrdo uvarené vajcia

  • maslo

  • 150 gna plátky nakrájaná šunka

  • 150 gsyr gouda

  • 3 ksvajcia

  • 300 gkyslá smotana

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Umyté zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska. Uvarené, olúpané zemiaky tiež nakrájame na kolieska.

  2. Pór osmažíme na panvici na lyžici masla. Do vymazanej zapekacej formy naukladáme zemiaky a vajcia, pridáme or so šunkou, takto postupne vytvoríme niekoľko vrstiev a nakoniec povrch posypeme nastrúhaným syrom.

  3. Vajcia prešľaháme so smotanou, osolíme, okoreníme a vlejeme do pripravených zemiakov. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.