Frankfurtská polievka s párkami
Frankfurtská polievka patrí k najznámejším polievkam pripraveným z párkov. Čím chutnejšie a kvalitnejšie použijete, tým lepšia bude aj výsledná chuť. Už roky patrí k obľúbeným receptom, ktoré varia už celé generácie.
Ingrediencie
2 PLbravčová masť
150 gfrankfurtské párky nakrájané na kolieska
1 kscibuľa nakrájaná nadrobno
2 strúčikycesnaku
2 PLhladká múka
1 PLmletá červená sladká paprika
1/2 ČLdrvená rasca
300 gzemiaky nakrájané na drobné kocky
1000 mlhovädzí vývar
soľ
mleté čierne korenie
Postup
V hrnci rozohrejeme masť, pridáme párky a za stáleho miešania restujeme do zlatista. Opečené párky vyberieme a odložíme bokom.
Do hrnca vložíme najemno nakrájanú cibuľu, osolíme a restujeme do zlatista. Primiešame prelisovaný cesnak, múku, mletú papriku a rascu.
Primiešame aj zemiaky, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Varíme asi 30 minút a na záver primiešame opečené párky. Pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre