Frankfurtská polievka s párkami

Frankfurtská polievka s párkami

Frankfurtská polievka patrí k najznámejším polievkam pripraveným z párkov. Čím chutnejšie a kvalitnejšie použijete, tým lepšia bude aj výsledná chuť. Už roky patrí k obľúbeným receptom, ktoré varia už celé generácie.

Ingrediencie

  • 2 PLbravčová masť

  • 150 gfrankfurtské párky nakrájané na kolieska

  • 1 kscibuľa nakrájaná nadrobno

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 PLhladká múka

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 1/2 ČLdrvená rasca

  • 300 gzemiaky nakrájané na drobné kocky

  • 1000 mlhovädzí vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme masť, pridáme párky a za stáleho miešania restujeme do zlatista. Opečené párky vyberieme a odložíme bokom.

  2. Do hrnca vložíme najemno nakrájanú cibuľu, osolíme a restujeme do zlatista. Primiešame prelisovaný cesnak, múku, mletú papriku a rascu.

  3. Primiešame aj zemiaky, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Varíme asi 30 minút a na záver primiešame opečené párky. Pri podávaní ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
Nemecko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.