Frittatové zeleninové rezy

Frittatové zeleninové rezy

Frittatové zeleninové rezy sú zaujímavým pohostením napríklad na piknik. Okrem zelených zelenín do nich môžete pridať aj kocky žltej či červenej papriky alebo inej zeleniny. Výber necháme na vás, určite nezabudnite na muškátový oriešok a cheddar. Tie hrajú prvé husle, čo sa týka chuti.

Ingrediencie

  • 3 PLrastlinný olej

  • 100 gnastrúhaná cuketa

  • 60 gmrazený listový špenát

  • 1 strúčikcesnaku

  • 6 ksvajcia

  • 50 gnastrúhaný cheddar syr

  • 1 ČLčerstvý tymián (lístky)

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • 2 PLhladká múka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • polníček na ozdobenie

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom cuketu. Potom pridáme špenát, prelisovaný cesnak a za stáleho miešania necháme prehriať. Vajcia prešľaháme so syrom, tymiánom, nastrúhaným muškátovým orieškom a múkou. Nakoniec osolíme a okoreníme.

  2. Vaječnú zmes zmiešame so zeleninou a nalejeme do pekáča s rozmermi 20x30 cm vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Po upečení necháme ďalších 15 minút vychladnúť a potom frittatu nakrájame na rezy. Vložíme do krabičky spolu s lístkami polníčka. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.