Frittatové zeleninové rezy
Frittatové zeleninové rezy sú zaujímavým pohostením napríklad na piknik. Okrem zelených zelenín do nich môžete pridať aj kocky žltej či červenej papriky alebo inej zeleniny. Výber necháme na vás, určite nezabudnite na muškátový oriešok a cheddar. Tie hrajú prvé husle, čo sa týka chuti.
Ingrediencie
3 PLrastlinný olej
100 gnastrúhaná cuketa
60 gmrazený listový špenát
1 strúčikcesnaku
6 ksvajcia
50 gnastrúhaný cheddar syr
1 ČLčerstvý tymián (lístky)
1 štipkamuškátový oriešok
2 PLhladká múka
soľ
mleté čierne korenie
polníček na ozdobenie
Postup
Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom cuketu. Potom pridáme špenát, prelisovaný cesnak a za stáleho miešania necháme prehriať. Vajcia prešľaháme so syrom, tymiánom, nastrúhaným muškátovým orieškom a múkou. Nakoniec osolíme a okoreníme.
Vaječnú zmes zmiešame so zeleninou a nalejeme do pekáča s rozmermi 20x30 cm vystlaného papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Po upečení necháme ďalších 15 minút vychladnúť a potom frittatu nakrájame na rezy. Vložíme do krabičky spolu s lístkami polníčka. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre