Gnocchi zapečené s letnou zeleninou a mozzarellou
Gnocchi zapečené s letnou zeleninou a mozzarellou zvládne pripraviť aj začiatočník bez väčších skúseností s varením. Je to jednoduchý recept, ktorý môžete pripravovať v rôznych obmenách a použiť zeleninu podľa sezóny alebo podľa toho, akú máte práve po ruke.
Ingrediencie
2 kscuketa
4 ksparadajky
1 ksčervená cibuľa
1 ksžltá cibuľa
300 gčerstvé talianske gnocchi
soľ a mleté čierne korenie
100 mlolivový olej
2 strúčikycesnaku
1 ČLsušené oregano
1 ČLsušená bazalka
125 gsyr mozzarella
1 hrsťčerstvá bazalka
60 gparmezán
Postup
Cukety s paradajkami nakrájame na väčšie kúsky a cibuľu nakrájame na plátky. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode približne 30 sekúnd, ihneď ich precedíme a zmiešame ich s pripravenou zeleninou.
V miske metličkou premiešame olej s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a sušenými bylinkami. Vzniknutú omáčku premiešame s gnocchmi a zeleninou.
Pripravenú zmes pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Ku koncu pečenia na gnocchi poukladáme natrhanú mozzarellu a necháme ju pod grilom ľahko zapiecť.
Hotové gnocchi pred podávaním posypeme lístkami bazalky a nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre