Gnocchi zapečené s letnou zeleninou a mozzarellou

Gnocchi zapečené s letnou zeleninou a mozzarellou

Gnocchi zapečené s letnou zeleninou a mozzarellou zvládne pripraviť aj začiatočník bez väčších skúseností s varením. Je to jednoduchý recept, ktorý môžete pripravovať v rôznych obmenách a použiť zeleninu podľa sezóny alebo podľa toho, akú máte práve po ruke.

Ingrediencie

  • 2 kscuketa

  • 4 ksparadajky

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ksžltá cibuľa

  • 300 gčerstvé talianske gnocchi

  • soľ a mleté čierne korenie

  • 100 mlolivový olej

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ČLsušené oregano

  • 1 ČLsušená bazalka

  • 125 gsyr mozzarella

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

  • 60 gparmezán

Postup

  1. Cukety s paradajkami nakrájame na väčšie kúsky a cibuľu nakrájame na plátky. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode približne 30 sekúnd, ihneď ich precedíme a zmiešame ich s pripravenou zeleninou.

  2. V miske metličkou premiešame olej s prelisovaným cesnakom, soľou, korením a sušenými bylinkami. Vzniknutú omáčku premiešame s gnocchmi a zeleninou.

  3. Pripravenú zmes pečieme pri 200 °C asi 30 minút. Ku koncu pečenia na gnocchi poukladáme natrhanú mozzarellu a necháme ju pod grilom ľahko zapiecť.

  4. Hotové gnocchi pred podávaním posypeme lístkami bazalky a nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.