Gratinovaná treska so zemiakovou kašou

Gratinovaná treska so zemiakovou kašou

Lahodná omáčka s vínom a smotanou dokonale doplní chuť tresky. Ryba zapečená na zemiakovej kaši s chrumkavou vrstvou syra zasýti celú rodinu.

Na prípravu

  • 600 gtreska

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na omáčku

  • 1 PLolej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnak najemno nakrájané

  • 1 PLparadajkový pretlak

  • 200 mlvývar rybí alebo zeleninový

  • 200 mlbiele víno

  • 300 ml12 % smotana na varenie

  • citrónová kôra z jedného citróna

Na kašu

  • 1 kgzemiaky

  • 2 PLmaslo

  • mletý muškátový oriešok

  • 2 ksžĺtky

Na dokončenie

  • 400 gbrokolica

  • 200 gcheddar syr

Postup

  1. Tresku umyjeme a z oboch strán osolím, okoreníme a nakrájame na menšie kúsky.

  2. Pripravíme si omáčku, na oleji opečieme cibuľu s cesnakom, pridáme paradajkový pretlak a 3 minúty podusíme. Potom to zalejeme vývarom, vínom a smotanou. Varíme na miernom ohni a zredukujeme na polovicu. Nakoniec osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú kôru.

  3. Pripravíme si kašu. Nakrájané zemiaky do mäkka uvaríme v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo a zemiaky dohladka popučíme alebo rozmixujeme. Ochutíme ich soľou, korením a muškátovým orieškom. Nakoniec primiešame žĺtky. Kašou naplníme vrecko so zrezanou ozdobnou špičkou.

  4. Zapekaciu formu vymastíme maslom a postupne do nej vrstvíme kašu, pripravenú rybu a brokolicu. Zalejeme omáčkou, posypeme syrom a do zlatista zapekáme v vyhriatej rúre pri 225 °C asi 10 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme 10 minút odležať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Ryby

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.