Grécke frappé
Grécke frappé vám pripraví nezabudnuteľný zážitok. Aj doma si môžete pripraviť studený kávový nápoj, ktorý chutí ako z kaviarne. Karamelový sirup, espresso a mandľový likér – neznie vám to lákavo?
Na karamelový sirup
100 gkrupicový cukor
100 mlvoda
1 ČLvanilkový extrakt
100 mlmandľový likér
Na frappé
drvený ľad
2 šálkasilné espresso
200 mlstudená voda
100 mlmlieko
Postup
Do hrnca s hrubým dnom vsypeme cukor a necháme ho pozvoľna rozpustiť na svetlý karamel, nemiešame.
Potom vlejeme horúcu vodu a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme z variča a necháme ho vychladnúť. Karamel nakoniec ochutíme vanilkou a likérom.
Do vysokých pohárov dáme podrvený ľad. Do každého pohára nalejeme jedno espresso, dolejeme vodou a premiešame. Ochutíme karamelovým sirupom a doplníme našľahaným mliekom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre