Grilovaná panenka s kôprovým šalátom

Grilovaná panenka s kôprovým šalátom

Vynikajúca grilovaná panenka s kôprovým šalátom vám zachutí hneď po prvom súste. Jemné mäso musíte grilovať pozorne, aby ste si ho nepresušili, ale inak je to lahôdka, ktorá sa skvele hodí práve k čerstvému a chrumkavému šalátu s nádychom gréckej kuchyne. Letná príprava jedla by nemala byť zložitá, a preto vyskúšajte tento recept a budete nadšení.

Ingrediencie

  • 500 gnové zemiaky

  • soľ

  • 300 gbiely grécky jogurt

  • 1 hrsťnasekaný čerstvý kôpor

  • 1 strúčikcesnaku

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 ksšalátová uhorka

  • 600 gbravčová panenka vcelku

  • olivový olej na potretie

Postup

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v šupke v mierne osolenej vode do mäkka. Zlejeme a necháme ich vychladnúť.

  2. Medzitým dáme do šalátovej misy grécky jogurt, nasekaný kôpor a prelisovaný cesnak. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

  3. Vychladnuté zemiaky a šalátovú uhorku nakrájame na plátky a pridáme ich do misy s dresingom a zľahka premiešame.

  4. Mäso nakrájame na hrubšie plátky, osolíme ich, okoreníme a potrieme trochou oleja. Medailónky potom grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán (približne 4 minúty z každej strany podľa požadovaného stupňa prepečenia). Podávame s kôprovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Mäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.