Grilovaná panenka s kôprovým šalátom
Vynikajúca grilovaná panenka s kôprovým šalátom vám zachutí hneď po prvom súste. Jemné mäso musíte grilovať pozorne, aby ste si ho nepresušili, ale inak je to lahôdka, ktorá sa skvele hodí práve k čerstvému a chrumkavému šalátu s nádychom gréckej kuchyne. Letná príprava jedla by nemala byť zložitá, a preto vyskúšajte tento recept a budete nadšení.
Ingrediencie
500 gnové zemiaky
soľ
300 gbiely grécky jogurt
1 hrsťnasekaný čerstvý kôpor
1 strúčikcesnaku
čerstvo mleté čierne korenie
1 ksšalátová uhorka
600 gbravčová panenka vcelku
olivový olej na potretie
Postup
Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v šupke v mierne osolenej vode do mäkka. Zlejeme a necháme ich vychladnúť.
Medzitým dáme do šalátovej misy grécky jogurt, nasekaný kôpor a prelisovaný cesnak. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Vychladnuté zemiaky a šalátovú uhorku nakrájame na plátky a pridáme ich do misy s dresingom a zľahka premiešame.
Mäso nakrájame na hrubšie plátky, osolíme ich, okoreníme a potrieme trochou oleja. Medailónky potom grilujeme na rozpálenom grile z oboch strán (približne 4 minúty z každej strany podľa požadovaného stupňa prepečenia). Podávame s kôprovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre