Grilované kuracie stehná a bravčové rebierka
Kto chystá grilovačku, tomu nesmú v zásobe chýbať chutné recepty, ktoré ocenia všetci pozvaní. Grilované kuracie stehná a bravčové rebierka budú špecialitou, ktorá z bežného posedenia pri jedle, urobí nezabudnuteľný zážitok. Vyskúšajte oba druhy mäsa a vyberte si medzi nimi svojho favorita.
Na marinádu
80 gmed
100 mlhoisin omáčka
50 mlryžový ocot
50 mlsezamový olej
40 gsriracha omáčka
Na dokončenie
600 gbravčové rebierka
2 kskuracie stehná
soľ
2 ksjarná cibuľka
2 PLsezamové semienka
Postup
V mise zmiešame všetky ingrediencie na marinádu. Stehná a rebierka osolíme z oboch strán a vložíme do marinády. Necháme odležať cez noc v chladničke.
Potom mäso vyberieme z marinády, zabalíme ho do alobalu a položíme na stredne rozpálený gril. Grilujeme z oboch strán asi 10 minút. Potom pri nižšej teplote pozvoľna dopekáme do mäkka asi 120 minút.
Počas grilovania mäso otáčame a potierame marinádou. Asi 10 minút pred dopečením pridáme na gril aj jarné cibuľky. Mäso pred podávaním posypeme sezamom a ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre