Grilované kuracie stehná a bravčové rebierka

Grilované kuracie stehná a bravčové rebierka

Kto chystá grilovačku, tomu nesmú v zásobe chýbať chutné recepty, ktoré ocenia všetci pozvaní. Grilované kuracie stehná a bravčové rebierka budú špecialitou, ktorá z bežného posedenia pri jedle, urobí nezabudnuteľný zážitok. Vyskúšajte oba druhy mäsa a vyberte si medzi nimi svojho favorita.

Na marinádu

  • 80 gmed

  • 100 mlhoisin omáčka

  • 50 mlryžový ocot

  • 50 mlsezamový olej

  • 40 gsriracha omáčka

Na dokončenie

  • 600 gbravčové rebierka

  • 2 kskuracie stehná

  • soľ

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 2 PLsezamové semienka

Postup

  1. V mise zmiešame všetky ingrediencie na marinádu. Stehná a rebierka osolíme z oboch strán a vložíme do marinády. Necháme odležať cez noc v chladničke.

  2. Potom mäso vyberieme z marinády, zabalíme ho do alobalu a položíme na stredne rozpálený gril. Grilujeme z oboch strán asi 10 minút. Potom pri nižšej teplote pozvoľna dopekáme do mäkka asi 120 minút.

  3. Počas grilovania mäso otáčame a potierame marinádou. Asi 10 minút pred dopečením pridáme na gril aj jarné cibuľky. Mäso pred podávaním posypeme sezamom a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Grilovačka
Mäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.