Grilované mleté morčacie mäso
Grilované mleté morčacie mäso je perfektným jedom, ktoré si môžete pripraviť vopred, odložiť do chladničky a potom už len rýchlo položiť na gril. Ideálne na obed alebo na večeru ho kombinujte so šalátom, dresingom a pita chlebom. Jeho chuť a vôňa sa vám vryjú pod kožu.
Ingrediencie
500 gmorčacie mleté mäso
1 kscibuľa
soľ
mleté čierne korenie
2 PLnasekaný čerstvý koriander do mäsovej zmesi
1/2 ČLchilli vločky
strúhanka podľa potreby
1 ksčerstvá šalátová uhorka
150 gcherry paradajky
100 gšalát (listy)
1 ksčervená cibuľa
čerstvý koriander k podávaniu
200 gbiely grécky jogurt
2 strúčikycesnaku
1 kscitrón
2 PLolivový olej
rastlinný olej na grilovanie
pita chlieb k podávaniu
Postup
V mise zmiešame mäso s najemno nakrájanou cibuľou, ochutíme soľou a korením. Vmiešame koriander a vločky. Podľa potreby pridáme strúhanku, pokým nedosiahneme hmotu, ktorú môžeme tvarovať. Potom ju rozdelíme na 4 rovnaké diely a vytvarujeme ich na špajdle do tvaru valčekov a uložíme do chladničky.
Uhorku zbavíme semienok a nakrájame ju na kúsky veľkosti sústa. Paradajky prepolíme a cibuľu nakrájame na mesiačiky. Všetko dáme do väčšej misy spolu s listami šalátu a nahrubo nasekaným koriandrom.
Jogurt zmiešame s prelisovaným cesnakom, ochutíme soľou a korením. Primiešame šťavu z polovice citróna a 2 lyžíc olivového oleja. Šťavou z druhej polovice citróna a olivovým olejom pokvapkáme šalát a premiešame.
Pripravené mäso potrieme olejom a grilujeme na grile alebo na grilovacej panvici zo všetkých strán do zlatista. Podávame so šalátom, dresingom a pita chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre