Grilovaný karfiol s bravčovým mäsom a kukuricou

Grilovaný karfiol s bravčovým mäsom a kukuricou

Kto rád vymýšľa a skúša nové recepty na gril, ten isto bude vďačný za tip na grilovaný karfiol s bravčovým mäsom a kukuricou. Veď príprava jedla vonku, na čerstvom vzduchu má vždy svoje čaro.

Ingrediencie

  • 800 gbravčové karé

  • 600 gkarfiol

  • 400 gkukurica

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • mlolivový olej

Na pesto

  • 6 hrsťčerstvá bazalka

  • 3 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 1 strúčikcesnaku

  • 1 hrsťslnečnicové semienka

  • 80 mlolivový olej

  • soľ

Postup

  1. Mäso nakrájame na 4 rovnako veľké plátky. Karfiol povaríme 3 minúty vo vriacej osolenej vode, po uvarení ho vyberieme a necháme vychladnúť. Studený karfiol nakrájame na plátky. Kukuricu osolíme a okoreníme, potom všetko potrieme olivovým olejom.

  2. Bylinky vložíme do mixéra, pridáme olúpaný cesnak, slnečnicové semienka, prilejeme olej, osolíme a rozmixujeme do hladka. Mäso preložíme na rozpálený gril a pečieme 3 minúty z každej strany, potom ho zabalíme do alobalu a necháme odležať.

  3. Kukuricu a karfiol uložíme na gril a pečieme 2 minúty z každej strany. Karfiol dáme na tanier, kukuricu ostrým nožom odrežeme od klasu a karfiol ňou posypeme. Pridáme mäso, pokvapkáme pestom a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.