Grilovaný karfiol s bravčovým mäsom a kukuricou
Kto rád vymýšľa a skúša nové recepty na gril, ten isto bude vďačný za tip na grilovaný karfiol s bravčovým mäsom a kukuricou. Veď príprava jedla vonku, na čerstvom vzduchu má vždy svoje čaro.
Ingrediencie
800 gbravčové karé
600 gkarfiol
400 gkukurica
soľ
mleté čierne korenie
mlolivový olej
Na pesto
6 hrsťčerstvá bazalka
3 hrsťčerstvá petržlenová vňať
1 strúčikcesnaku
1 hrsťslnečnicové semienka
80 mlolivový olej
soľ
Postup
Mäso nakrájame na 4 rovnako veľké plátky. Karfiol povaríme 3 minúty vo vriacej osolenej vode, po uvarení ho vyberieme a necháme vychladnúť. Studený karfiol nakrájame na plátky. Kukuricu osolíme a okoreníme, potom všetko potrieme olivovým olejom.
Bylinky vložíme do mixéra, pridáme olúpaný cesnak, slnečnicové semienka, prilejeme olej, osolíme a rozmixujeme do hladka. Mäso preložíme na rozpálený gril a pečieme 3 minúty z každej strany, potom ho zabalíme do alobalu a necháme odležať.
Kukuricu a karfiol uložíme na gril a pečieme 2 minúty z každej strany. Karfiol dáme na tanier, kukuricu ostrým nožom odrežeme od klasu a karfiol ňou posypeme. Pridáme mäso, pokvapkáme pestom a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre