Grilovaný pstruh na bylinkách

Grilovaný pstruh na bylinkách

Stačí mu iba zopár jednoduchých ingrediencií a napriek tomu bude grilovaný pstruh na bylinkách chutiť mimoriadne výrazne. Dôležité je pri jeho príprave nepresušiť mäso a ostatné už pôjde ako po masle. Citrón a bylinky dodajú mäsu vynikajúcu chuť a keď si ho vychutnáte aj s grilovaným cesnakom a zeleninou, budete si oblizovať všetky prsty. Takú budete mať radosť z jeho chute.

Ingrediencie

  • 2 ksčerstvý pstruh

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 plátkycitrón

  • čerstvé bylinky podľa chuti (tymián, rozmarín, petržlenová vňať)

  • olivový olej na potretie

  • 8 ksjarná cibuľka

  • 2 kscelé hlávky cesnaku

  • 200 gcherry paradajky

Postup

  1. Pstruhy narežeme na koži ostrým nožom a zvnútra i zvonku ich osolíme a okoreníme.

  2. Do rýb vložíme po dvoch plátkoch citróna a rozdelíme bylinky, pokvapkáme olivovým olejom.

  3. Okolo pstruhov rozložíme očistené jarné cibuľky, prekrojené hlavy cesnaku a cherry paradajky. Všetko potrieme olivovým olejom a grilujeme z oboch strán do zlatista. Zeleninu z grilu zoberieme skôr. K podávaniu sa hodí napríklad pečivo alebo rôzne upravené zemiaky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.