Grilovaný pstruh na bylinkách
Stačí mu iba zopár jednoduchých ingrediencií a napriek tomu bude grilovaný pstruh na bylinkách chutiť mimoriadne výrazne. Dôležité je pri jeho príprave nepresušiť mäso a ostatné už pôjde ako po masle. Citrón a bylinky dodajú mäsu vynikajúcu chuť a keď si ho vychutnáte aj s grilovaným cesnakom a zeleninou, budete si oblizovať všetky prsty. Takú budete mať radosť z jeho chute.
Ingrediencie
2 ksčerstvý pstruh
soľ
mleté čierne korenie
4 plátkycitrón
čerstvé bylinky podľa chuti (tymián, rozmarín, petržlenová vňať)
olivový olej na potretie
8 ksjarná cibuľka
2 kscelé hlávky cesnaku
200 gcherry paradajky
Postup
Pstruhy narežeme na koži ostrým nožom a zvnútra i zvonku ich osolíme a okoreníme.
Do rýb vložíme po dvoch plátkoch citróna a rozdelíme bylinky, pokvapkáme olivovým olejom.
Okolo pstruhov rozložíme očistené jarné cibuľky, prekrojené hlavy cesnaku a cherry paradajky. Všetko potrieme olivovým olejom a grilujeme z oboch strán do zlatista. Zeleninu z grilu zoberieme skôr. K podávaniu sa hodí napríklad pečivo alebo rôzne upravené zemiaky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre