Gulášová polievka s mletým mäsom

Gulášová polievka s mletým mäsom

Teplá gulášová polievka s mletým mäsom vám dodá dostatok energie. Tiež sa môžete spoľahnúť na vynikajúcu chuť a dostatočne hustú konzistenciu. Tú docielite rozmixovaní časti uvarenej zeleniny a jej následným vmiešaním. Jednoducho, žiadna múka v tejto polievke nemá miesto. Vyskúšajte, či sa vám podarí a bude chutiť podľa predstáv.

Ingrediencie

  • 30 gbravčová masť

  • 200 gcibuľa

  • 200 gmleté hovädzie mäso

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1 ČLmletá rasca

  • 2 PLmletá červená sladká paprika

  • 1 PLúdená mletá paprika

  • 1 ksčervená paprika

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 120 gmrkva

  • 200 gzemiaky

  • 1 ČLsušená majoránka

  • 2 strúčikycesnaku (prelisované na dokončenie)

  • čerstvá petržlenová vňať na servírovanie

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme masť a orestujeme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do zlatista. Primiešame mäso, orestujeme, znížime teplotu, pridáme nasekaný cesnak a ďalej restujeme.

  2. Do zmesi pridáme rascu, oba druhy papriky a nakoniec aj dohladka rozmixovanú papriku. Krátko povaríme, zalejeme 1 litrom vody, osolíme a okoreníme. Varíme pod pokrievkou asi 15 minút.

  3. Mrkvu a zemiaky očistíme, nakrájame na kúsky, vmiešame do polievky a varíme ďalších 20 minút. Pridáme majoránku a prelisovaný cesnak.

  4. Z hrnca odoberieme trocha polievky so zeleninou a rozmixujeme ju do hladka. Vmiešame naspäť do polievky a týmto spôsobom ju zahustíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame napríklad s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.