Gulášová polievka s mletým mäsom
Teplá gulášová polievka s mletým mäsom vám dodá dostatok energie. Tiež sa môžete spoľahnúť na vynikajúcu chuť a dostatočne hustú konzistenciu. Tú docielite rozmixovaní časti uvarenej zeleniny a jej následným vmiešaním. Jednoducho, žiadna múka v tejto polievke nemá miesto. Vyskúšajte, či sa vám podarí a bude chutiť podľa predstáv.
Ingrediencie
30 gbravčová masť
200 gcibuľa
200 gmleté hovädzie mäso
4 strúčikycesnaku
1 ČLmletá rasca
2 PLmletá červená sladká paprika
1 PLúdená mletá paprika
1 ksčervená paprika
soľ
mleté čierne korenie
120 gmrkva
200 gzemiaky
1 ČLsušená majoránka
2 strúčikycesnaku (prelisované na dokončenie)
čerstvá petržlenová vňať na servírovanie
Postup
V hrnci rozohrejeme masť a orestujeme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme do zlatista. Primiešame mäso, orestujeme, znížime teplotu, pridáme nasekaný cesnak a ďalej restujeme.
Do zmesi pridáme rascu, oba druhy papriky a nakoniec aj dohladka rozmixovanú papriku. Krátko povaríme, zalejeme 1 litrom vody, osolíme a okoreníme. Varíme pod pokrievkou asi 15 minút.
Mrkvu a zemiaky očistíme, nakrájame na kúsky, vmiešame do polievky a varíme ďalších 20 minút. Pridáme majoránku a prelisovaný cesnak.
Z hrnca odoberieme trocha polievky so zeleninou a rozmixujeme ju do hladka. Vmiešame naspäť do polievky a týmto spôsobom ju zahustíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame napríklad s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre