Gulášová polievka z mletého mäsa
Keď chcete uvariť hustú a sýtu polievku, spomeňte si na gulášovú polievku z mletého mäsa. Obsahuje všetky chute, ktoré v guláši chcete mať, ale zároveň je to trochu odľahčenejšia verzia. Podávajte s opečeným chlebom alebo čerstvým krajcom.
Ingrediencie
2 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
1 PLbravčová masť
400 ghovädzie mleté mäso
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLdrvená rasca
1 PLparadajkový pretlak
2 PLhladká múka
1 PLmletá červená sladká paprika
1 ČLpálivá mletá paprika
1500 mlhovädzí vývar
4 kszemiaky
1 ČLsušená majoránka
jarná cibuľka na ozdobenie
opečený chlieb nakrájaný na kocky
Postup
Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak prelisujeme. V hrnci rozohrejeme masť, pridáme cibuľu a orestujeme ju do zlatista. Primiešame mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a mäso opečieme.
K mäsu primiešame cesnak a pretlak, zaprášime múkou, obomi druhmi mletých paprík, orestujeme a za stáleho miešania zalejeme vývarom. Necháme na miernom ohni variť. Medzitým olúpeme zemiaky, nakrájame ich na kocky a po 10 až 15 minútach ich pridáme do hrnca.
Polievku varíme ďalších asi 20 minút, primiešame podrvenú majoránku, odstavíme a necháme pod pokrievkou dôjsť. Ozdobíme nakrájanou cibuľkou a podávame s opečeným chlebom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre