Gulášová polievka z mletého mäsa

Gulášová polievka z mletého mäsa

Keď chcete uvariť hustú a sýtu polievku, spomeňte si na gulášovú polievku z mletého mäsa. Obsahuje všetky chute, ktoré v guláši chcete mať, ale zároveň je to trochu odľahčenejšia verzia. Podávajte s opečeným chlebom alebo čerstvým krajcom.

Ingrediencie

  • 2 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1 PLbravčová masť

  • 400 ghovädzie mleté mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLdrvená rasca

  • 1 PLparadajkový pretlak

  • 2 PLhladká múka

  • 1 PLmletá červená sladká paprika

  • 1 ČLpálivá mletá paprika

  • 1500 mlhovädzí vývar

  • 4 kszemiaky

  • 1 ČLsušená majoránka

  • jarná cibuľka na ozdobenie

  • opečený chlieb nakrájaný na kocky

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na drobno, cesnak prelisujeme. V hrnci rozohrejeme masť, pridáme cibuľu a orestujeme ju do zlatista. Primiešame mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a mäso opečieme.

  2. K mäsu primiešame cesnak a pretlak, zaprášime múkou, obomi druhmi mletých paprík, orestujeme a za stáleho miešania zalejeme vývarom. Necháme na miernom ohni variť. Medzitým olúpeme zemiaky, nakrájame ich na kocky a po 10 až 15 minútach ich pridáme do hrnca.

  3. Polievku varíme ďalších asi 20 minút, primiešame podrvenú majoránku, odstavíme a necháme pod pokrievkou dôjsť. Ozdobíme nakrájanou cibuľkou a podávame s opečeným chlebom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.