Halloumi burger s domácou žemľou
Keď pripravíte halloumi burger s domácou žemľou stanete sa šéfkuchárom a grilmajstrom dva v jednom. Prekvapte svojich blízkych a pozvite ich na oslavu.
Na žemle
500 ghladká múka (+ na podsypanie pracovnej plochy)
2 PLcukor
1 ČLsoľ
20 gčerstvé droždie
2 ksvajcia (+ 1 na potretie)
60 gmaslo
280 mlplnotučné mlieko
biele sezamové semienka na posypanie
Na náplň
150 gsmotanový biely jogurt
sweet chilli omáčka podľa chuti
400 ghalloumi syr
olivový olej
4 ksväčšia paradajka
2 ksčervená cibuľa
zelený šalát mix
čerstvá mäta (lístky)
Postup
Preosiatu múku zmiešame s cukrom a štipkou soli. Pridáme rozdrobené droždie, vajcia a zohriate mlieko s maslom. Potom uhnetieme hladké cesto.
Hotové cesto posypeme trochou hladkej múky, prikryjeme utierkou a necháme asi 90 minút kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na jednotlivé kúsky. Preložíme ich na plech, zakryjeme utierkou a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Medzitým v miske prešľaháme vajce, potrieme ním žemle a posypeme ich sezamom. Potom pečieme pri 210 °C asi 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
Do jogurtu vmiešame 2 lyžičky sweet chilli omáčky a odložíme ho do chladničky. Halloumi nakrájame na plátky, potrieme olivovým olejom a opečieme z oboch strán do zlatista.
Paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska. Žemle rozkrojíme, potrieme dresingom, pridáme šalát, cibuľu, paradajky, grilovaný syr, lístky mäty a sweet chilli omáčku. Priklopíme vrchnou časťou žemle. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre