Halloumi burger s domácou žemľou

Halloumi burger s domácou žemľou

Keď pripravíte halloumi burger s domácou žemľou stanete sa šéfkuchárom a grilmajstrom dva v jednom. Prekvapte svojich blízkych a pozvite ich na oslavu.

Na žemle

  • 500 ghladká múka (+ na podsypanie pracovnej plochy)

  • 2 PLcukor

  • 1 ČLsoľ

  • 20 gčerstvé droždie

  • 2 ksvajcia (+ 1 na potretie)

  • 60 gmaslo

  • 280 mlplnotučné mlieko

  • biele sezamové semienka na posypanie

Na náplň

  • 150 gsmotanový biely jogurt

  • sweet chilli omáčka podľa chuti

  • 400 ghalloumi syr

  • olivový olej

  • 4 ksväčšia paradajka

  • 2 ksčervená cibuľa

  • zelený šalát mix

  • čerstvá mäta (lístky)

Postup

  1. Preosiatu múku zmiešame s cukrom a štipkou soli. Pridáme rozdrobené droždie, vajcia a zohriate mlieko s maslom. Potom uhnetieme hladké cesto.

  2. Hotové cesto posypeme trochou hladkej múky, prikryjeme utierkou a necháme asi 90 minút kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.

  3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na jednotlivé kúsky. Preložíme ich na plech, zakryjeme utierkou a necháme ešte 30 minút kysnúť.

  4. Medzitým v miske prešľaháme vajce, potrieme ním žemle a posypeme ich sezamom. Potom pečieme pri 210 °C asi 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

  5. Do jogurtu vmiešame 2 lyžičky sweet chilli omáčky a odložíme ho do chladničky. Halloumi nakrájame na plátky, potrieme olivovým olejom a opečieme z oboch strán do zlatista.

  6. Paradajky a cibuľu nakrájame na kolieska. Žemle rozkrojíme, potrieme dresingom, pridáme šalát, cibuľu, paradajky, grilovaný syr, lístky mäty a sweet chilli omáčku. Priklopíme vrchnou časťou žemle. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.