Hejtmanský bravčový mešec
Máte chuť na bravčové mäso, ale nechcete skončiť zasa pri rezňoch. Vyskúšajte hejtmanský mešec, ktorý je naplnený samými chutnými surovinami. Naklepané mäso obalí plnku a zostane tak mäkké a šťavnaté. Duste ho pod pokrievkou a pravidelne prilievajte šťavu, aby sa nevysušilo.
Ingrediencie
800 gbravčové plece
250 gkyslá kapusta
300 gpárky
100 gslanina
1 ksvajce
soľ
mleté čierne korenie
1 kscibuľa
1 PLrastlinný olej
1 ČLmletá červená sladká paprika
1 PLhladká múka
2 ČLparadajkový pretlak
2 PLsmotana na varenie
1/2 PLplnotučná horčica
1/2 kscitrón
1/2 kspór
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na 4 plátky. Tie naklepeme cez fóliu doširoka a do stredu každého položíme prepláchnutú a odkvapkanú kyslú kapustu, kúsok párku, na kocky nakrájanú slaninu a plátok vareného vajca.
Osolíme, okoreníme a vytvoríme mešec, ktorý zviažeme špagátom. Očistenú cibuľu nakrájame na drobno, opečieme ju na oleji, posypeme paprikou, vložíme mešce, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Mäso obraciame a podľa potreby podlievame.
Hotové mešce vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime preosiatou múkou, osmažíme, pridáme pretlak, krátko povaríme, zjemníme smotanou, dochutíme horčicou a citrónovou šťavou.
Omáčku za stáleho miešania varíme, potom precedíme a do hrnca vrátime mešce s omáčkou. Pridáme nakrájaný pór a krátko podusíme. Podávame napríklad s dusenou divokou ryžou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre