Hejtmanský bravčový mešec

Hejtmanský bravčový mešec

Máte chuť na bravčové mäso, ale nechcete skončiť zasa pri rezňoch. Vyskúšajte hejtmanský mešec, ktorý je naplnený samými chutnými surovinami. Naklepané mäso obalí plnku a zostane tak mäkké a šťavnaté. Duste ho pod pokrievkou a pravidelne prilievajte šťavu, aby sa nevysušilo.

Ingrediencie

  • 800 gbravčové plece

  • 250 gkyslá kapusta

  • 300 gpárky

  • 100 gslanina

  • 1 ksvajce

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 kscibuľa

  • 1 PLrastlinný olej

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 PLhladká múka

  • 2 ČLparadajkový pretlak

  • 2 PLsmotana na varenie

  • 1/2 PLplnotučná horčica

  • 1/2 kscitrón

  • 1/2 kspór

Postup

  1. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na 4 plátky. Tie naklepeme cez fóliu doširoka a do stredu každého položíme prepláchnutú a odkvapkanú kyslú kapustu, kúsok párku, na kocky nakrájanú slaninu a plátok vareného vajca.

  2. Osolíme, okoreníme a vytvoríme mešec, ktorý zviažeme špagátom. Očistenú cibuľu nakrájame na drobno, opečieme ju na oleji, posypeme paprikou, vložíme mešce, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Mäso obraciame a podľa potreby podlievame.

  3. Hotové mešce vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime preosiatou múkou, osmažíme, pridáme pretlak, krátko povaríme, zjemníme smotanou, dochutíme horčicou a citrónovou šťavou.

  4. Omáčku za stáleho miešania varíme, potom precedíme a do hrnca vrátime mešce s omáčkou. Pridáme nakrájaný pór a krátko podusíme. Podávame napríklad s dusenou divokou ryžou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Česká republika
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.