Hovädzie po burgundsky
Typické hovädzie po burgundsky obsahuje červené víno, mrkvu, cibuľu, cesnak, šampiňóny a slaninu. V tomto recepte nechýba žiadna z typických ingrediencií a ručíme za to, že spoločne vytvoria neopakovateľný chuťový zážitok.
Ingrediencie
800 ghovädzie mäso roštenka
2 PLhladká múka
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
2 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
3 ksmrkva
100 ganglická slanina vcelku
2 PLrastlinný olej
1 PLparadajkový pretlak
500 mlčervené víno
800 mlhovädzí vývar
50 mlkoňak
3 ksbobkový list
4 vetvičkyčerstvý tymián
200 gmaslo
150 gmenšia sterilizovaná cibuľa
150 ghnedé šampiňóny
Postup
Hovädzie mäso očistíme, nakrájame na kocky. V miske zmiešame hladkú múku so soľou a korením. Očistíme cibuľu, cesnak, mrkvu a nakrájame ich na menšie kúsky.
Slaninu nakrájame na menšie kocky a orestujeme ju v hrnci dozlatista. Potom ju odložíme stranou a na vypečenej šťave orestujeme mäso. Tiež ho potom vyberieme z hrnca.
Na vypečenej šťave orestujeme najskôr cibuľu s polovicou cesnaku, potom pridáme mrkvu a krátko ju opekáme. Nakoniec vrátime mäso, pridáme paradajkový pretlak a približne 3 minúty restujeme.
Zasypeme hladkou múkou, premiešame, zalejeme vínom a necháme variť. Potom pridáme hovädzí vývar, koňak, bobkový list, tymián, zakryjeme pokrievkou a na pomalom plameni dusíme.
Na polovici masla orestujeme cibuľky, osolíme, okoreníme a dáme ich stranou. Na zbytku masla orestujeme druhú časť cesnaku a pridáme šampiňóny. Vrátime aj cibuľky.
K mäkkému mäsu pridáme cibuľky so šampiňónmi a dochutíme soľou, korením a tymiánom. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, posypané sekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre