Hovädzie po burgundsky

Hovädzie po burgundsky

Typické hovädzie po burgundsky obsahuje červené víno, mrkvu, cibuľu, cesnak, šampiňóny a slaninu. V tomto recepte nechýba žiadna z typických ingrediencií a ručíme za to, že spoločne vytvoria neopakovateľný chuťový zážitok.

Ingrediencie

  • 800 ghovädzie mäso roštenka

  • 2 PLhladká múka

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 2 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 3 ksmrkva

  • 100 ganglická slanina vcelku

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 PLparadajkový pretlak

  • 500 mlčervené víno

  • 800 mlhovädzí vývar

  • 50 mlkoňak

  • 3 ksbobkový list

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

  • 200 gmaslo

  • 150 gmenšia sterilizovaná cibuľa

  • 150 ghnedé šampiňóny

Postup

  1. Hovädzie mäso očistíme, nakrájame na kocky. V miske zmiešame hladkú múku so soľou a korením. Očistíme cibuľu, cesnak, mrkvu a nakrájame ich na menšie kúsky.

  2. Slaninu nakrájame na menšie kocky a orestujeme ju v hrnci dozlatista. Potom ju odložíme stranou a na vypečenej šťave orestujeme mäso. Tiež ho potom vyberieme z hrnca.

  3. Na vypečenej šťave orestujeme najskôr cibuľu s polovicou cesnaku, potom pridáme mrkvu a krátko ju opekáme. Nakoniec vrátime mäso, pridáme paradajkový pretlak a približne 3 minúty restujeme.

  4. Zasypeme hladkou múkou, premiešame, zalejeme vínom a necháme variť. Potom pridáme hovädzí vývar, koňak, bobkový list, tymián, zakryjeme pokrievkou a na pomalom plameni dusíme.

  5. Na polovici masla orestujeme cibuľky, osolíme, okoreníme a dáme ich stranou. Na zbytku masla orestujeme druhú časť cesnaku a pridáme šampiňóny. Vrátime aj cibuľky.

  6. K mäkkému mäsu pridáme cibuľky so šampiňónmi a dochutíme soľou, korením a tymiánom. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, posypané sekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.