Hrachová kaša s opraženou cibuľkou

Hrachová kaša s opraženou cibuľkou

Jednoducho, tradične a super chutne. Takto si pripravíte skvelú hrachovú kašu s opraženou cibuľkou podľa nášho receptu. Samozrejme, podávať ju budete aj s opečenou klobáskou, pretože bez nej by to nebolo úplne ono.

Ingrediencie

  • 500 gsušený lúpaný hrášok

  • soľ

  • 1 štipkamleté čierne korenie

  • sušená majoránka

  • 1 kscibuľa

  • 45 gbravčová masť alebo olej

  • 2 kscibuľa na smaženie

  • 4 PLbravčová masť na smaženie cibuľky

  • 4 ksklobása

  • 4 ksvajcia

  • sterilizované uhorky

Postup

  1. Prebratý hrach niekoľkokrát prepláchneme vlažnou vodou, zalejeme 500 ml vody a necháme asi 3 hodiny namáčať. Potom ho uvaríme v rovnakej vode domäkka.

  2. Po uvarení ho precedíme a rozmixujeme. Vzniknutú kašu osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, prelisovaný cesnak a premiešame. Pokiaľ by kaša bola veľmi hustá, môžeme ju rozriediť vývarom z hrachu.

  3. Cibuľu, olúpeme, nakrájame na kolieska a osmažíme na masti, kým nezíska zlatistú farbu. Každú porciu kaše ozdobíme smaženou cibuľkou. Podávame s opečenou klobásou, volským okom a uhorkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.