Hrachová kaša s opraženou cibuľkou
Jednoducho, tradične a super chutne. Takto si pripravíte skvelú hrachovú kašu s opraženou cibuľkou podľa nášho receptu. Samozrejme, podávať ju budete aj s opečenou klobáskou, pretože bez nej by to nebolo úplne ono.
Ingrediencie
500 gsušený lúpaný hrášok
soľ
1 štipkamleté čierne korenie
sušená majoránka
1 kscibuľa
45 gbravčová masť alebo olej
2 kscibuľa na smaženie
4 PLbravčová masť na smaženie cibuľky
4 ksklobása
4 ksvajcia
sterilizované uhorky
Postup
Prebratý hrach niekoľkokrát prepláchneme vlažnou vodou, zalejeme 500 ml vody a necháme asi 3 hodiny namáčať. Potom ho uvaríme v rovnakej vode domäkka.
Po uvarení ho precedíme a rozmixujeme. Vzniknutú kašu osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, prelisovaný cesnak a premiešame. Pokiaľ by kaša bola veľmi hustá, môžeme ju rozriediť vývarom z hrachu.
Cibuľu, olúpeme, nakrájame na kolieska a osmažíme na masti, kým nezíska zlatistú farbu. Každú porciu kaše ozdobíme smaženou cibuľkou. Podávame s opečenou klobásou, volským okom a uhorkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre