Hráškové rizoto s kuracím mäsom

Hráškové rizoto s kuracím mäsom

Aj z mála sa dá vytvoriť zaujímavé jedlo. Respektíve, ani nie tak z mála, ako zo základných surovín, ktoré sú celkom ľahko dostupné. Hráškové rizoto s kuracím mäsom vyzerá jednoducho, ale to vôbec nie je jeho hendikep. Je plné chutí a jeho sviežosť podčiarkuje polníček, prípadne povrch môžete posypať aj čerstvou bylinkou podľa vlastného výberu.

Ingrediencie

  • 50 mlolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 320 gguľatozrnná ryža

  • 100 mlsuché biele víno

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 750 mlzeleninový vývar

  • 400 gčerstvý alebo mrazený hrášok

  • 80 gmaslo

  • 50 gnajemno nastrúhaný parmezán

  • listy šalátu polníček k servírovaniu

Na kuracie steaky

  • 4 kskuracie prsné rezne

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • olivový olej

Postup

  1. V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Prisypeme k nej ryžu, premiešame a krátko orestujeme.

  2. Do zmesi prilejeme víno, ktoré necháme odpariť, okoreníme a osolíme. Zalejeme vývarom tak, aby bola ryža ponorená. Vývar necháme odpariť a postupne ho dolievame až do zmäknutia ryže.

  3. Prisypeme hrášok, pridáme maslo, panvicu odstavíme z ohňa a všetko premiešame. Na záver prisypeme parmezán, ktorý necháme rozpustiť.

  4. Kuracie prsné rezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na olivovom oleji ich z oboch strán opečieme a necháme krátko odležať. Rizoto rozdelíme na porcie, pridáme nakrájané kuracie prsia, ozdobíme polníčkom a pokvapkáme olivovým olejom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.