Hráškové rizoto s kuracím mäsom
Aj z mála sa dá vytvoriť zaujímavé jedlo. Respektíve, ani nie tak z mála, ako zo základných surovín, ktoré sú celkom ľahko dostupné. Hráškové rizoto s kuracím mäsom vyzerá jednoducho, ale to vôbec nie je jeho hendikep. Je plné chutí a jeho sviežosť podčiarkuje polníček, prípadne povrch môžete posypať aj čerstvou bylinkou podľa vlastného výberu.
Ingrediencie
50 mlolivový olej
1 kscibuľa
320 gguľatozrnná ryža
100 mlsuché biele víno
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
750 mlzeleninový vývar
400 gčerstvý alebo mrazený hrášok
80 gmaslo
50 gnajemno nastrúhaný parmezán
listy šalátu polníček k servírovaniu
Na kuracie steaky
4 kskuracie prsné rezne
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
Postup
V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Prisypeme k nej ryžu, premiešame a krátko orestujeme.
Do zmesi prilejeme víno, ktoré necháme odpariť, okoreníme a osolíme. Zalejeme vývarom tak, aby bola ryža ponorená. Vývar necháme odpariť a postupne ho dolievame až do zmäknutia ryže.
Prisypeme hrášok, pridáme maslo, panvicu odstavíme z ohňa a všetko premiešame. Na záver prisypeme parmezán, ktorý necháme rozpustiť.
Kuracie prsné rezne jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na olivovom oleji ich z oboch strán opečieme a necháme krátko odležať. Rizoto rozdelíme na porcie, pridáme nakrájané kuracie prsia, ozdobíme polníčkom a pokvapkáme olivovým olejom. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre