Hrianky s diabolskou zmesou
Niekedy aj najjednoduchšia dobrota, ako napríklad hrianky, môže s malou pomocou vyzerať a chutiť ako z vychyteného magazínu. Hrianky s diabolskou zmesou si môžete pripraviť na večeru. Diabolská zmes je pripravená s mäsom, takže o jej sýtosť sa nemusia obávať ani mäsožravci.
Ingrediencie
1 kscibuľa
1 PLolej
1 strúčikprelisovaného cesnaku
300 gbravčové mleté mäso
1 ČLmletá červená sladká paprika
1 PLparadajkový pretlak
1 ČLsušený tymián
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
chilli papričky podľa chuti
150 gcuketa
chlieb (niekoľko plátkov na hrianky)
1 strúčikcesnaku na potretie
50 gnastrúhaný tvrdý syr
1/2 ksčervená cibuľa
čerstvý tymián
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Na panvici na nahriatom oleji orestujeme cibuľu s cesnakom a primiešame mäso.
Akonáhle sa mäso zatiahne, pridáme papriku, pretlak, 100 ml vody, tymián, soľ, korenie, na kolieska nakrájanú chilli papričku a cuketu nakrájanú na kocky. Zmes dusíme pod pokrievkou asi 10 minút.
Plátky chleba opečieme na sucho na panvici, potrieme ich cesnakom a navrstvíme na ne pripravenú mäsovú zmes. Posypeme syrom, prípadne ďalšou papričkou a kolieskami cibule s tymiánom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre