Zdroj: Shutterstock
Hríbová krémová polievka
Ľahká príprava a úžasná chuť. Na to, aby ste potešili maškrtné jazýčky, nemusíte s vareškou pri sporáku tráviť dlhé hodiny. A chuť tejto polievky? Nepredstaviteľne lahodná! To musíte vyskúšať.
Ingrediencie
300 gšampiňóny (prípadne iné hríby)
1 hrnčeksušené hríby
tymián (sušený alebo čerstvý)
maslo
cesnak
soľ
čierne korenie
smotana na varenie
krutóny
Postup
Do misky nasypeme sušené hríby a zalejeme ich vriacou vodou.
Necháme pár minút prikryté, aby sa sušené hríby vrátili naspäť do života.
Vo väčšom hrnci zatiaľ na masle opražíme dva strúčiky cesnaku (nadrobno nasekané) a tymián.
Pridáme nakrájané šampiňóny.
Všetko chvíľu spolu opražíme, ochutíme soľou a korením.
Postupne pridávame aj sušené hríby, vôbec neprekáža, ak dáme aj trochu vody, v ktorej sa lúhovali.
Nasleduje smotana na varenie.
Všetko spolu varíme 10 – 15 minút, aby hríby zmäkli a spojili sa všetky chute.
Podávame s krutónmi a čerstvou petržlenovou vňatkou.
Keď necháme hríby pokrájané, polievka bude príjemne ľahká. Všetko môžeme na záver aj rozmixovať ručným mixérom, potom budeme mať jemnejšiu krémovú polievku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre