Hríbová krémová polievka

Zdroj: Shutterstock

Hríbová krémová polievka

Ľahká príprava a úžasná chuť. Na to, aby ste potešili maškrtné jazýčky, nemusíte s vareškou pri sporáku tráviť dlhé hodiny. A chuť tejto polievky? Nepredstaviteľne lahodná! To musíte vyskúšať.

Ingrediencie

  • 300 gšampiňóny (prípadne iné hríby)

  • 1 hrnčeksušené hríby

  • tymián (sušený alebo čerstvý)

  • maslo

  • cesnak

  • soľ

  • čierne korenie

  • smotana na varenie

  • krutóny

Postup

  1. Do misky nasypeme sušené hríby a zalejeme ich vriacou vodou.

  2. Necháme pár minút prikryté, aby sa sušené hríby vrátili naspäť do života.

  3. Vo väčšom hrnci zatiaľ na masle opražíme dva strúčiky cesnaku (nadrobno nasekané) a tymián.

  4. Pridáme nakrájané šampiňóny.

  5. Všetko chvíľu spolu opražíme, ochutíme soľou a korením.

  6. Postupne pridávame aj sušené hríby, vôbec neprekáža, ak dáme aj trochu vody, v ktorej sa lúhovali.

  7. Nasleduje smotana na varenie.

  8. Všetko spolu varíme 10 – 15 minút, aby hríby zmäkli a spojili sa všetky chute.

  9. Podávame s krutónmi a čerstvou petržlenovou vňatkou.

  10. Keď necháme hríby pokrájané, polievka bude príjemne ľahká. Všetko môžeme na záver aj rozmixovať ručným mixérom, potom budeme mať jemnejšiu krémovú polievku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.