Hŕstková polievka
Možno trošku ako z retro kuchyne, ale hustá hŕstková polievka nikdy nevyjde z módy. Bohatá na strukoviny a zeleninu, je plná vlákniny a bielkovín. Stačí servírovať s kúskom pečiva a zasýti na dlhé hodiny.
Ingrediencie
300 gzmes strukovín namočené deň vopred
3 ksveľké zemiaky
2 ksmrkva
1 kspetržlen
1 ksstonkový zeler
1 strúčikcesnaku
rastlinný olej alebo maslo
1 kscibuľa
1 PLhladká múka
1/2 ČLmletá červená sladká paprika
čerstvé bylinky na ozdobenie
pečivo k podávaniu
Postup
Strukoviny uvaríme podľa návodu na obale, pridáme nakrájané zemiaky s koreňovou zeleninou, prelisovaný cesnak a privedieme k varu. Varíme 20 minút.
Pripravíme zásmažku. Na rozohriatom oleji alebo masle speníme cibuľu, zasypeme múkou s paprikou a opečieme do zlatista.
Zásmažku vlejeme do polievky a necháme prejsť varom. Pri servírovaní polievku ozdobíme bylinkou a podávame s pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre