Hŕstková polievka

Hŕstková polievka

Možno trošku ako z retro kuchyne, ale hustá hŕstková polievka nikdy nevyjde z módy. Bohatá na strukoviny a zeleninu, je plná vlákniny a bielkovín. Stačí servírovať s kúskom pečiva a zasýti na dlhé hodiny.

Ingrediencie

  • 300 gzmes strukovín namočené deň vopred

  • 3 ksveľké zemiaky

  • 2 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1 ksstonkový zeler

  • 1 strúčikcesnaku

  • rastlinný olej alebo maslo

  • 1 kscibuľa

  • 1 PLhladká múka

  • 1/2 ČLmletá červená sladká paprika

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

  • pečivo k podávaniu

Postup

  1. Strukoviny uvaríme podľa návodu na obale, pridáme nakrájané zemiaky s koreňovou zeleninou, prelisovaný cesnak a privedieme k varu. Varíme 20 minút.

  2. Pripravíme zásmažku. Na rozohriatom oleji alebo masle speníme cibuľu, zasypeme múkou s paprikou a opečieme do zlatista.

  3. Zásmažku vlejeme do polievky a necháme prejsť varom. Pri servírovaní polievku ozdobíme bylinkou a podávame s pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.