Hubové cestoviny da Vinci s kuracím mäsom
Hubové cestoviny da Vinci nemajú iba zaujímavý názov. Presvedčí vás tiež ich lahodná až krémová chuť a jednoduchá príprava, ktorá nezaberie veľa času. Je to ideály recept, keď potrebujete uvariť večeru po príchode z práce a hladošom sa nechce dlho čakať. A určite si zamilujete kombináciu šampiňónov, syra, vína, smotany a čerstvých lístkov šalvie – tie dodajú jedlu ten správny šmrnc.
Ingrediencie
300 gcestoviny penne
300 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
3 PLolivový olej
1 ksmenšia cibuľa
100 gšampiňóny
2 strúčikycesnaku
3 vetvičkyšalvia
100 mlsuché biele víno
150 mlhovädzí vývar
100 gkrémový syr
150 mlsmotana na varenie
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a precedíme ich. Očistené prsia nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Vo veľkej hrubostennej panvici nahrejeme olej a opečieme na ňom kúsky mäsa, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu a plátky šampiňónov. Necháme 2 minúty restovať spolu s mäsom.
Potom pridáme plátky cesnaku a šalviové lístky, vlejeme víno a necháme odpariť alkohol, prilejeme vývar a pridáme syr, ktorý necháme rozpustiť. Nakoniec vmiešame smotanu izbovej teploty.
Do pripravenej mäsovej zmesi vmiešame cestoviny a podľa potreby dochutíme soľou a korením, prípadne ozdobíme šalviou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre