Hubové cestoviny da Vinci s kuracím mäsom

Hubové cestoviny da Vinci s kuracím mäsom

Hubové cestoviny da Vinci nemajú iba zaujímavý názov. Presvedčí vás tiež ich lahodná až krémová chuť a jednoduchá príprava, ktorá nezaberie veľa času. Je to ideály recept, keď potrebujete uvariť večeru po príchode z práce a hladošom sa nechce dlho čakať. A určite si zamilujete kombináciu šampiňónov, syra, vína, smotany a čerstvých lístkov šalvie – tie dodajú jedlu ten správny šmrnc.

Ingrediencie

  • 300 gcestoviny penne

  • 300 gkuracie prsia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 3 PLolivový olej

  • 1 ksmenšia cibuľa

  • 100 gšampiňóny

  • 2 strúčikycesnaku

  • 3 vetvičkyšalvia

  • 100 mlsuché biele víno

  • 150 mlhovädzí vývar

  • 100 gkrémový syr

  • 150 mlsmotana na varenie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a precedíme ich. Očistené prsia nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Vo veľkej hrubostennej panvici nahrejeme olej a opečieme na ňom kúsky mäsa, pridáme na jemno pokrájanú cibuľu a plátky šampiňónov. Necháme 2 minúty restovať spolu s mäsom.

  2. Potom pridáme plátky cesnaku a šalviové lístky, vlejeme víno a necháme odpariť alkohol, prilejeme vývar a pridáme syr, ktorý necháme rozpustiť. Nakoniec vmiešame smotanu izbovej teploty.

  3. Do pripravenej mäsovej zmesi vmiešame cestoviny a podľa potreby dochutíme soľou a korením, prípadne ozdobíme šalviou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.